SJØRLIS

View Original

2 slags hjemmelavet æblemarmelade

Hjemmelavet æblemarmelade er utroligt nemt at lave. Det måske ikke den mest traditionelle marmelade, men den er godt nok dejlig. Min opskrift er i to variationer, en der leder tankerne lidt hen mod jul og en anden der er lidt lettere i smagen, der også fungerer fantastisk på ostemadder.


Opskrift

1 glas

Æblemarmelade med ingefær

Ingredienser

  • 1/4 kg æbler (5-6 stk)

  • 3 dl vand

  • 2 tsk frisk fintrevet ingefær

  • Saften fra 1/2 citron

  • Ca 100 - 125 gr sukker ( dette afhænger af hvor sur/søde æblerne er)

Fremgangsmåde

  • Skræl æblerne, fjern stilk, kernehus og blomst

  • Skær dem i små tern

  • Bring vandet i kog sammen med ingefær, citron og 100 g sukker

  • Tilføj æblerne og kog til de er knapt møre, under omrøring og har suget det meste af væden til sig

  • Smag evt til med mere sukker

Æblemarmelade a la jul

Ingredienser

  • 1/4 kg æbler (5-6 stk)

  • 3 dl vand

  • 1/2 tsk kanel

  • 1 tsk kardemomme

  • Saften fra 1/2 citron

  • Ca 100 - 125 gr sukker ( dette afhænger af hvor sur/søde æblerne er)

Fremgangsmåde

  • Skræl æblerne, fjern stilk, kernehus og blomst

  • Skær dem i små tern

  • Bring vandet i kog sammen med kardemomme, kanel, citron og 100 g sukker

  • Tilføj æblerne og kog til de er knapt møre under omrøring og har suget det meste af væden til sig

  • Smag evt til med mere sukker