SJØRLIS

View Original

2 slags græskarsuppe

Jeg elsker græskar og de er perfekte at lave suppe af i et koldt og blæsende efterår. Her er forslag til 2 forskellige slags suppe, den ene med en med et varmt og spicy twist og den anden, med en lidt mere nordisk smagsprofil. Du kan egentlig eksperimentere med mange forskellige smage i en græskarsuppe, du skal bare huske, at du altid have noget i suppen, der kan give et modspil til sødmen fra græskarret. Hvis i udhuler græskar hoveder i huset op til halloween, er det oplagt, at skrabe kød ud af græskarret og lave en portion suppe.


Opskrift

4 pers

Græskarsuppe med timian og løg

Ingredienser

  • 500 g græskar

  • 2 dl fløde ( hvis veganer -( brug da sojafløde)

  • 2 løg

  • 2 gulerødder

  • 3-4 kviste frisk timian og lidt ekstra til pynt

  • Saften fra i citron

  • Salt/Peber

  • 7 dl vand

Tilbehør

  • Et godt surdejsbrød

  • Frisk finthakket timian

  • Græskarkerner

Fremgangsmåde

  • Skræl græskarret

  • Skær det over og fjern kernerne

  • Skær det i mindre tern

  • Hak løgene i mindre stykker

  • Skræl gulerødderne og skær i tern

  • Hæld lidt olie i en gryde og tilsæt løgene og gulerødderne og svits dem i 5-6 min under omrøring

  • Tilsæt græskar, vand og timian kviste og lad det simre til græskarret er mørt

  • Fjern timiankvistene

  • Blend suppen

  • Tilsæt fløde

  • Er suppen for tyk, tilsættes lidt ekstra vand

  • Smag til med citron, salt og peber

  • Server med græskarkerner og finthakket timian på toppen

Græskarsuppe med bacon og chili

Denne suppe kan du selv bestemme hvor stærk skal være, da du bruger chiliflager som tilbehør og selv drysser dem over suppen. Det en nem måde at servere det samme for alle, men give mulighed for selv at justere styrken i suppen. Baconen drysses også på efter behov og på denne måde er du homesafe - hvis der er et par vegetarer i selskabet

Ingredienser

  • 500 g græskar

  • 1 dl fløde ( hvis veganer - brug da sojafløde)

  • 1 løg

  • 1 tsk gurkemeje

  • 2 tsk stødt koriander

  • 2 tsk spidskommen

  • Saften fra 2 limefrugter

  • Salt

  • 1 spsk friskrevet ingefær

  • 5 dl vand

Tilbehør

  • Et godt stykke bacon

  • Græskarkerner

  • Chiliflager

  • Et godt surdejsbrød er en god smagskombination til sødmen fra græskarret

Fremgangsmåde

  • Skræl græskarret

  • Skær det over og fjern kernerne

  • Skær det i mindre tern

  • Hak løgene i mindre stykker

  • Skræl ingefær og riv det fint

  • Hæld lidt olie i en gryde og tilsæt løgene, ingefær, spidskommen, stødt koriander og gurkemeje og svits det i 5-6 min under omrøring

  • Tilsæt græskar og vand og lad det simre til græskarret er mørt

  • Blend suppen

  • Tilsæt fløde

  • Er suppen for tyk tilsættes lidt ekstra vand

  • Smag til med lime og salt

  • Steg baconen

  • Server med græskarkerner og bacon tern på toppen