SJØRLIS

View Original

Lun asiatisk inspireret grøn salat med grillet oksekød

Dennes skønne salat med massere af urter og smage, der får en til at drømme sig til fremmede himmelstrøg, er perfekt på en varm aften hvor grillen er taget frem. Er grillen ikke taget frem og står det ned i stænger er det stadig ikke forbudt at lave den. Men det er absolut en af mine favoritter på en varm sommeraften, hvor jeg ikke gider at maden er for tung. Det er også en nem ret når folk gerne vil have stegt deres kød forskelligt. Så kan man bare lave portionsanretninger af salaten, i stedet fro at servere det hele i en stor skål.


Opskrift

4 pers

Ingredienser

Salat

  • 3 små grønne hjertesalat

  • 1 lille rødt hjertesalat ( det har en let bitterhed)

  • 1 stor håndfuld frisk koriander

  • 1 stor håndfuld frisk mynte

  • 1 stor håndfuld thaibasilikum

  • 4 tykstegsbøffer

  • Salt og Peber

Marinade

  • 2 spsk soya

  • 1 spsk risvin eller hvidvinseddike

  • 1 spsk olivenolie

  • 2 tsk honning

  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær

Fremgangsmåde

  • Skyl og rens Salat og urter

  • Hak urterne fint

  • Skær salatbladene i mundrette stykker

  • Rør marinaden sammen og vend den med urter og salat

  • Steg dine bøffer i lidt smør. (Jeg er til medium røde bøffer) et par minutter på hver side og krydr dem med salt og peber

  • Skær bøfferne i tynde skiver og vend dem i salaten

  • Kværn peber over og server