SJØRLIS

View Original

Asparges salat med tomat og mozzarella

Asparges er spise for guderne og denne simple salat fungerer fint som frokost eller som tilbehør til eksempelvis til en lækker bøf eller eksempelvis et par stykker pizza fra dagen før. Jeg spiser den gerne til aftensmad uden noget andet. Jeg har ikke så mange regler for om aftensmad nødvendigvis skal være varm. Aspargessæsonen er skøn og der er nærmest ingen ende på hvad asparges kan serveres sammen med.


Opskrift

2 personer (Frokostanretning)

Ingredienser

  • 1 bundt grønne asparges

  • 4 store tomater eller tilsvarende mængde cherrytomater ( Bare du finder nogen med en god smag.) Jeg har brugt sorte perle tomater. Et godt trick er også, at holde dine tomater ude af køleskabet - de smager simpelthen af mindre, når de bliver holdt koldt)

  • 125 g frisk mozzarella

Marinade

  • 3 spsk olivenolie

  • 1 tsk dijonsennep med top

  • 1 knsp salt

  • 1 tsk honning med top

  • 1 spsk hvidvinseddike

Fremgangsmåde

  • Bland ingredienser til dressingen og pisk det sammen. Smag til -skal der mere syre eller sødt osv. Vi reagerer forskelligt på smage, så det er vigtigt, at dressingen bliver som du kan lide den.

  • Knæk bunden af aspargesene

  • Skær et par cm fra bunden af de tilbageblivende stængler i tynde skiver og stil til side

  • Sæt en gryde med letsaltet van i kog og kog dine asparges i 4 min- De må gerne beholde lidt bid.

  • Hæld vandet fra og lad stænglerne afdryppe

  • Skær dine tomater ud

  • Riv mozzarellaen i mindre stykker

  • Vend både kogte og rå asparges i marinaden

  • Anret med asparges tomater og mozzarella

  • Server evt med brød til