SJØRLIS

View Original

Eclairs med 2 slags fyld

Vandbakkelser/Eclair’s - potato/potato. Lige meget hvad man kalder dem, smager de skønt. I denne opskrift er der to forskellige forslag til fyld. Enten med Chantilly creme og chokolade ganache eller med appelsin/chokolade ganache og flormelis og appelsin på toppen.


Opskrift

10 stk

Ingredienser

Dejen

  • 100 g hvedemel

  • 1 knivspids salt

  • 3 æg

  • 2 dl vand

  • 80 g smør

Fyld 1

Chokolade ganache

  • 80 g mørk chokolade min 70%

  • 20 g smør i små tern

  • 1/4 dl fløde

Chantilly creme

  • 1/2 l fløde

  • Kornene fra 1 stang vanilje

  • 2 spsk flormelis

Fyld 2

Appelsin/ chokolade ganache

  • 160 g mørk chokolade minimum 70%

  • 40 g smør i små tern

  • 1/2 dl g fløde

  • Fintrevet skal fra 1 appelsin

  • Saften fra 1/2 appelsin

  • Flormelis til at drysse på toppen

  • Små trekanter af tynde skiver appelsin

Fremgangsmåde

  • Start med din fyld

Fyld 1

  • Pisk flødeskummen, sørg for du ikke over pisker den - den skal være luftig og let. når den har den rigtige tekstur tilsætter du vaniljekorn og siet flormelis- vend det i flødeskummen. Stil til side

  • Hak chokoladen fint og put i en skål

  • Bring fløden i kog - tag den af varmen og lad den køle lidt ned - bare et par minutter. Tilsæt så chokoladen og lad den smelte under omrøring. Tilføj så smørret og rør det ud ganachen skulle gerne blive glat og blank. Stil til side

Fyld 2

  • Hak chokoladen fint og put i en skål

  • Bring fløden i kog - tag den af varmen og lad den køle lidt ned - bare et par minutter. Tilsæt så chokoladen og lad den smelte under omrøring. Tilføj så smørret og rør det ud ganachen skulle gerne blive glat og blank.

  • Tilføj appelsinsaften og den revne appelsinskal og rør det ind i ganachen.

  • Stil til side

Tilbage til dejen

  • Tænd din ovn på 200 C

  • Start med at lave din dej

  • Afvej din mel og sigt den gennem en si ned i en skål

  • Smelt smør i vand og bring det i kog. Skru ned på medium varme når det koger og tilføj melet. Rør det sammen til en jævn konsistens til det slipper skeen og gryden.

  • Tag gryden af varmen og tilføj salt og rør sammen.

  • Lad det køle i 5 min

  • Tilføj så æg, et ad gangen. ægget skal være rørt helt ind i dejen før du tilføjer et nyt.

  • Put dejen i en sprøjtepose og sprøjt 10 lige store stænger eller boller ud på en bageplade med bagepapir

  • Sæt i ovnen og bag i 20-30 min til de er lyst gyldenbrune. Du må ikke åbne ovnen de første kvarters tid, så risikerer du de skvatter sammen.

  • Afkøl på en rist og skær et lille hul i toppen, så lukker du luften ud og sørger for de ikke bliver bløde

  • Når de er afkølede skærer du dem over på langs og fylder dem med henholdsvis chokolade ganache eller chantilly creme du har puttet på sprøjtepose

  • Top med enten flormelis og små trekanter af frisk appelsin - eller chokolade ganache

  • Spis dem imens du læser en god bog eller drikker en god kop kaffe - så bliver livet faktisk lidt bedre