Gløgg
I disse skøre tider, hvor vi alle er mere eller mindre isolerede, er der kun en ting at gøre - få en lille pind i øret, smæk benene op og lyt til en god podcast. Jeg er jeres ydmyge tjener og servicerer jer hermed med en gløgg, der skaber julestemning. Jeg kan betro jer at jeg køber en bag in box rødvin og laver en god portion, hælder det på flasker og så kan man altid lige varme to kopper og gå en tur med en ven i behørig corona afstand med en kop gløgg at varme sig på. Glædelig jul derude og ps jeg har planer om at drikke denne her laaangt ind i januar. Hvem siger gløgg kun må drikkes i julen?
Opskrift
Ca 1 liter- hvis du går efter den store portion der passer til sådan en 3 liters vin box ganger du alle tallene med 4
Ingredienser
1 flaske rødvin
10 nelliker
10 kardemommekapsler (du kan til nød bruge 1 tsk stødt kardemomme).
2 laubærblade
Skal og saft fra 1 1/2 appelsin
Skal og saft fra 1 citron
2 1/2 dl portvin
1 dl mørk rom
125 g sukker
2 tsk friskrevet ingefær
1 kanelstang
1 dl vand
Hakkede mandler og rosiner og lidt snaps til det sjove fyld
Til en flaske plejer jeg at sige en håndfuld hakkede mandler og 2 håndfulde rosiner
Fremgangsmåde
Put rosiner og mandelsplitter i en bøtte og hæld lidt snaps over - lad det trække i snapser til dagen efter
Stød kardemommekapslerne let så de åbner sig
Put alle ingredienserne undtagen portvin, vand og rom i en stor gryde
Sæt det hele til at simre det skal ikke koge lad det simre i en halv times tid
Sluk gryden og lad det trække natten over
Hæld gløggen gennem en si
Tilbage i gryden tilsætter du rosiner, nødder, vand, rom og portvin og varmer det op uden at koge det.