SJØRLIS

View Original

Kartoffelsuppe med chorizo og rugbrøds croutoner

En klassisk kartoffelsuppe kan man næsten ikke gå galt i byen med. Kartoffelsuppe ligge dog lidt tung hvis man også skal have brød til. Så jeg foretrækker at riste lidt bacon eller chorizo og bare riste lidt rugbrød til croutoner - bare for at suppen får lidt knas, uden at den bliver overvældende med en masse brød til.


Ingredienser

4-5 pers

Ingredienser

Suppen

  • 4 bagekartofler

  • 1 1/2 porre

  • 2 fed hvidløg

  • 4 kviste frisk timian

  • Salt og Peber

  • 7 1/2 dl grøntsagsbouillon

  • 2 dl fløde

Topping

  • 4 stk rugbrød

  • Frisk timian

  • 120 g chorizo pølse (fersk pølse ikke pålægs chorizo)

Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern

  • Flæk og rens din porre for jord. Skær den i mindre stykker

  • Pil hvidløget

  • Put grøntsagerne i en gryde sammen med bouillon og Timian kviste

  • Lad det koge op og skru så derefter ned, så det bare står og simrer i 30-20 min

  • Skær chorizoen i tern og rist det på en pande uden fedtstof over middel varme

  • Rist rugbrødet på en brødrister, hvis det er helt frisk og saftigt rugbrød og skær det i tern. Hvis dit rugbrød er lidt kedeligt og små tørt - så skær det i tern og rist det på en pande i en lille smule smør

  • Pil godt med timiankviste for blade og hak fint

  • Tjek om grøntsagerne er møre

  • Pil timianstilkene fra

  • Blend suppen

  • Put den tilbage i gryden på lav varme og tilføj fløde - hvis suppen er for tyk kan du tilføje lidt ekstra vand

  • Smag til med salt og friskkværnet peber

  • Top med rugbrødstern, chorizo og frisk timian