SJØRLIS

View Original

Lækre luftige Lagkagebunde

Da jeg var barn kunne jeg finde på at bage lagkagebunde og så bare spise dem uden at lave en decideret lagkage :) Men en rigtig lagkage skal jo have noget fyld og disse bunde er både simple at lave og så er de gode til lagkager der fylder noget i højden, da de bærer flere lag mousse ret godt.


Opskrift

Note 3 bunde i en springform på 20 cm - 2 bunde i en form på 24 cm

Ingredienser

  • 4 æg

  • 190g sukker

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 1/2 tsk salt

  • 2 tsk  bagepulver

  • 80g hvedemel

  • 50g  kartoffelmel æg

  • 190g sukker

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 1/2 tsk salt

  • 2 tsk  bagepulver

  • 80g hvedemel

  • 50g  kartoffelmel

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn på 200 C

  • Klip et stykke bagepapir til og læg det i bunden af din springform, smør så siderne med lidt smør

  • Vej mel, kartoffelmel og bagepulver af og bland det sammen

  • Pisk æggene med sukker og vaniljesukker til det er en lys luftig masse. De tager ca 10 minutter med en elpisker , du skal have en masse luft ind i æggemassen

  • Si så melblandingen ned i. Du skal nu blande det. Det skal ikke røres rundt, da du så banker al luften ud af lagkagedejen. Så brug eksempelvis en dejskraber til at vende melet i. Husk at gøre det grundigt så der ikke er nogen ublandede melrester i dejen

  • Hæld dejen i springformen og sæt den i ovnen og bag i ca 20 min. Lad være med at åbne ovnen de første 15 min, din dej skal jo ikke falde sammen bare fordi du er nysgerrig ;)

  • Lad formen køle af og tag så ud og skær i bunde med en brødkniv

  • Server og fyld med lige det du har lyst til.