Lækre luftige Lagkagebunde
Da jeg var barn kunne jeg finde på at bage lagkagebunde og så bare spise dem uden at lave en decideret lagkage :) Men en rigtig lagkage skal jo have noget fyld og disse bunde er både simple at lave og så er de gode til lagkager der fylder noget i højden, da de bærer flere lag mousse ret godt.
Opskrift
Note 3 bunde i en springform på 20 cm - 2 bunde i en form på 24 cm
Ingredienser
4 æg
190g sukker
2 tsk vaniljesukker
1/2 tsk salt
2 tsk bagepulver
80g hvedemel
50g kartoffelmel æg
190g sukker
2 tsk vaniljesukker
1/2 tsk salt
2 tsk bagepulver
80g hvedemel
50g kartoffelmel
Fremgangsmåde
Forvarm din ovn på 200 C
Klip et stykke bagepapir til og læg det i bunden af din springform, smør så siderne med lidt smør
Vej mel, kartoffelmel og bagepulver af og bland det sammen
Pisk æggene med sukker og vaniljesukker til det er en lys luftig masse. De tager ca 10 minutter med en elpisker , du skal have en masse luft ind i æggemassen
Si så melblandingen ned i. Du skal nu blande det. Det skal ikke røres rundt, da du så banker al luften ud af lagkagedejen. Så brug eksempelvis en dejskraber til at vende melet i. Husk at gøre det grundigt så der ikke er nogen ublandede melrester i dejen
Hæld dejen i springformen og sæt den i ovnen og bag i ca 20 min. Lad være med at åbne ovnen de første 15 min, din dej skal jo ikke falde sammen bare fordi du er nysgerrig ;)
Lad formen køle af og tag så ud og skær i bunde med en brødkniv
Server og fyld med lige det du har lyst til.