SJØRLIS

View Original

Lam i spinat curry - Gosht Saag

Jeg elsker indisk mad og en af mine mange favoritter fra det indiske køkken er lam i spinat eller gosht saag. Saag betyder blade og gosht betyder kød. Jeg synes denne opskrift også er en god variant til en påskemiddag hvor man gerne vil have lam.


Opskrift

4-6 pers - Jeg synes indisk mad er ekstremt mættende så jeg synes det er til 6 pers

Ingredienser

  • 450 g lammekølle uden ben - jeg kunne ikke få en lamme kølle der var lille nok, men jeg fik slagteren til at skære kødet af benet og i tern og så frøs jeg det overskydende kød ned

  • 3 spsk solsikke/vinduekerne eller rapsolie

  • 2 store løg

  • 2 tsk stødt kardemomme

  • 1/2 spsk stødt spidskommen

  • 2 tsk sennepspulver

  • 1 1/2 tsk kanel

  • 3 fed hvidløg

  • 1 chili - kan udelades hvis du ikke er til stærk mad

  • 1/2 spsk stødt koriander

  • 500 g spinatblade

  • 1 tsk stødt gurkemeje

  • Salt og peber

  • 2 spsk tomatpure

  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær

  • 1 laurbærblad

  • 4 dl vand

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn på 170 C

  • Skær dine løg i tynde skiver, hak din chili (fjern kerner) pres dit hvidløg

  • Varm halvdelen af olien og steg dine løg over lav varme indtil de er bløde og gyldne

  • Tag halvdelen af løgene op ad gryden og læg dem på en tallerken

  • Put hvidløg, ingefær og chili i gryden og steg yderligere 2-3 min under omrøring

  • Put koriander, gurkemeje, sennepspulver, kardemomme. kanel og spidskommen i gryden og steg i yderligere 2 min under konstant omrøring

  • Tilføj halvdelen af spinatern til gryden og steg i yderligere 2-3 min

  • Fjern det fra varmen og og hæld det i en skål

  • Krydr dit lammekød med salt og peber

  • Put gryden tilbage over varmen put en spsk olie i gryden - steg dit lammekød over medium varme indtil det er brunt på alle sider - du kan evt gøre det af et par omgange - det skal ikke ligge i lag i gryden og så kan du tilføre resten af olien efterhånden

  • Flyt det over i et ovnfast fad eller gryde efterhånden som det er stegt, hvor der også er plads til spinatblandingen

  • Hæld spinatblandingen i en blender og blend det til en tyk grøn masse

  • Hæld spinatmassen over lammet og tilføj tomatpure, løgene, resten af spinaten og laurbærbladet og rør rundt

  • Put det i ovnen - hvis du ikke har en ovnfast gryde med låg, skal du putte et stykke staniol over

  • Lad det stå i ovnen i 2 1/2 til 3 timer indtil sovsen er tyk og lammet er mørt

  • Server med naan brød og/eller ris og en lækker mynte raita

  • Tryk på knapperne for at komme videre til de forskellige opskrifter