Lam i spinat curry - Gosht Saag
Jeg elsker indisk mad og en af mine mange favoritter fra det indiske køkken er lam i spinat eller gosht saag. Saag betyder blade og gosht betyder kød. Jeg synes denne opskrift også er en god variant til en påskemiddag hvor man gerne vil have lam.
Opskrift
4-6 pers - Jeg synes indisk mad er ekstremt mættende så jeg synes det er til 6 pers
Ingredienser
450 g lammekølle uden ben - jeg kunne ikke få en lamme kølle der var lille nok, men jeg fik slagteren til at skære kødet af benet og i tern og så frøs jeg det overskydende kød ned
3 spsk solsikke/vinduekerne eller rapsolie
2 store løg
2 tsk stødt kardemomme
1/2 spsk stødt spidskommen
2 tsk sennepspulver
1 1/2 tsk kanel
3 fed hvidløg
1 chili - kan udelades hvis du ikke er til stærk mad
1/2 spsk stødt koriander
500 g spinatblade
1 tsk stødt gurkemeje
Salt og peber
2 spsk tomatpure
1 spsk fintrevet frisk ingefær
1 laurbærblad
4 dl vand
Fremgangsmåde
Forvarm din ovn på 170 C
Skær dine løg i tynde skiver, hak din chili (fjern kerner) pres dit hvidløg
Varm halvdelen af olien og steg dine løg over lav varme indtil de er bløde og gyldne
Tag halvdelen af løgene op ad gryden og læg dem på en tallerken
Put hvidløg, ingefær og chili i gryden og steg yderligere 2-3 min under omrøring
Put koriander, gurkemeje, sennepspulver, kardemomme. kanel og spidskommen i gryden og steg i yderligere 2 min under konstant omrøring
Tilføj halvdelen af spinatern til gryden og steg i yderligere 2-3 min
Fjern det fra varmen og og hæld det i en skål
Krydr dit lammekød med salt og peber
Put gryden tilbage over varmen put en spsk olie i gryden - steg dit lammekød over medium varme indtil det er brunt på alle sider - du kan evt gøre det af et par omgange - det skal ikke ligge i lag i gryden og så kan du tilføre resten af olien efterhånden
Flyt det over i et ovnfast fad eller gryde efterhånden som det er stegt, hvor der også er plads til spinatblandingen
Hæld spinatblandingen i en blender og blend det til en tyk grøn masse
Hæld spinatmassen over lammet og tilføj tomatpure, løgene, resten af spinaten og laurbærbladet og rør rundt
Put det i ovnen - hvis du ikke har en ovnfast gryde med låg, skal du putte et stykke staniol over
Lad det stå i ovnen i 2 1/2 til 3 timer indtil sovsen er tyk og lammet er mørt
Server med naan brød og/eller ris og en lækker mynte raita
Tryk på knapperne for at komme videre til de forskellige opskrifter