SJØRLIS

View Original

Mini fiskefileter af torsk med remoulade dip

Fiskefileter er lækkert. Skal du lave et julefrokostbord, hvor der er så meget forskelligt mad, kan der måske være en ide i, at lave små stykker fisk, så der også er plads til alt det andet. Du kan lave dem med klassiske rødspættefileter, jeg har dog valgt at lave dem med stykker af torsk, da jeg synes det er ekstra lækkert


Opskrift

Ingredienser

  • 250 g torsk

  • 1 dl hvedemel

  • 2 dl alm rasp eller pankorasp

  • 1 æg

  • 1 tsk fint salt

  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

  • Bland mel og salt

  • Put æg, mel og rasp i 3 forskellige skåle

  • Pisk ægget sammen med en gaffel

  • Skær torskefileterne i mindre stykker

  • Vend først i mel, så æg og til sidst rasp

  • Smelt smørret til det bruser og er gyldent

  • Steg torsken på hver side ved høj varme i et 30 sekunders tid

  • Skru ned for temperaturen til l middel varme og steg så yderliger et par minutter på hver side

  • Fisken bør være det sidste du laver, så de bliver serveret med sprød skorpe. Hvis det står og så skal holdes lunt i eksempelvis ovnen har paneringen tendens til at blive blød

  • Server med evt rejer og remoulade dip

  • tryk på knappen for remoulade dip