SJØRLIS

View Original

Pasta og Tomatsauce

Pasta og pizza er sådan en af den slags spise som alle kan lide. Jeg har aldrig mødt et barn eller voksen, der ikke kune lide pasta. Hvorfor ikke tage det skridtet videre og lave en super lækker tomatsauce, der både kan bruges til din pizza eller til din pasta. En god tomatsauce med massere af smag er ikke at kimse ad.


Opskrift

1 liter

Ingredienser

  • 700 g tomater med massere af smag i små tern

  • 1 stang selleri i tynde skiver

  • 1 rød peber finthakket

  • 2 løg finthakket

  • 1 tsk chiliflager

  • 1 spsk tørret oregano

  • 1 spsk tørret basilikum

  • 3 fed hvidløg presset

  • 2 tsk honning

  • 1 spsk paprika evt røget

  • Vand

  • Olivenolie

  • Salt og Peber

Fremgangsmåde

  • Klargør alle dine grøntsager - hvis du har store tomater kan du evt flå skindet af først

  • ( Skær et kryds i bunden og hæld kogende vand over. Efter 10 min kan du bruge en urtekniv til at trække skindet af)

  • Svits hvidløg, løg, paprika, chili, oregano og basilikum i en gryde med lidt olie. Løgene skal blive klare ikke brune. Det tager et par minutter

  • Tilsæt selleri og rød peber og steg et par minutter mere under omrøring

  • Tilsæt så tomaterne og 1 dl vand

  • Bring i kog og skru så ned for temperaturen. Lad det simre på lav varme i 25 min

  • Blend nu det hele og smag til med salt, peber og lidt honning

  • Hvis saucen er for tyk, så put evt lidt ekstra vand i. Men husk at til pizzaer er det rart at den ikke er for tynd og det er også rart når saucen sidder fast på pastaen og ikke bare “glider” af

  • Server evt på pasta bare med lidt parmesan over uden andet til. det en dejlig simpel aftensmad på en lun sommeraften