SJØRLIS

View Original

Spaghetti kødsovs

Spaghetti kødsovs er en klassiker og er elsket af det fleste børn og voksne. Det betyder også at de fleste har en mening om hvordan den skal smage. jeg er dog villig til at lægge hovedet på blokken og sige at min er værdig til at sende ud i verden :) Dette er en dejlig nem ret og hemmeligheden bag en god kødsovs er faktisk bare, gode råvarer og at lade den simre længe nok. Retten er blevet klassisk hverdagsmad, men jeg synes personligt, den er absolut den perfekte ret at servere når man har gæster.


Opskrift

6 pers

Ingredienser

  • 350 g hakket oksekød 4-7% fedt

  • 2 ds hakkede tomater

  • 1 stor ds tomatpure

  • 2 dl vand

  • 1 rød peber

  • 1 løg

  • 1 dl fløde

  • 3 fed hvidløg

  • Salt og Peber

  • 1 spsk balsamico eddike

  • 1 spsk paprika

  • 1 spsk tørret oregano

  • 2 håndfulde frisk basilikum (evt lidt ekstra til topping)

  • 2 håndfulde frisk bredbladet persille ( evt lidt ekstra til topping)

  • 500 g pasta

  • Olivenolie

  • Evt friskrevet parmesan til topping

  • Evt cherrytomater i små både til topping

Fremgangsmåde

  • Riv løget fint og hak den røde peber i bittesmå tern. Den røde peber er for smag og hvis det er bitte små tern kan børnene ikke se dem og sige de ikke kan lide dem. det trick brugte jeg altid, da min datter var lille

  • Pres hvidløget

  • Hak persille og basilikum fint

  • Put lidt olie i en gryde og svits paprika, oregano, rød peber, hvidløg løg og de friske krydderurter under regelmæssig omrøring, det skal have ca 5 min

  • Tilsæt kødet og brun det

  • Tilsæt balsamico eddike og rør rundt

  • Tilsæt hakkede tomater, vand og tomatpuré

  • Tilsæt fløde

  • Bring det hele i kog, når det koger skruer du ned og lader det simre i 1/2 times tid

  • Smag til med salt og peber

  • Kog pastaen i godt saltet vand. Husk pasta skal have lidt bid og ikke være overkogt

  • Dræn vandet fra pastaen og bland kødsovs sammen med pastaen i en stor skål