SJØRLIS

View Original

Svenske Ribs

Jeg var i Sverige sidste sommer og besøge en veninde i hendes sommerhus. Jeg er generelt forelsket i det meste, når jeg er i Sverige - Skovsøerne, at fyre op i spisen, svampejagten, kager med kardemomme, bærjagt, stjernehimmel og ikke mindst opdage nye opskrifter. Ved morgenmaden trak min veninde et gigantisk glas ribsmarmelade ud af køleskabet som hendes mor havde lavet af bær fra buskene i haven. Opskrift var der ikke nogen af og jeg har ledt længe efter en. Det lykkedes mig ikke, men jeg lovede mig selv at når mine ribs var klar i min have i år skulle jeg igang med at eksperimentere. Disse her ribs fungerer perfekt til eksempelvis en lidt salt Vesterhavsost. Hele bær der stadig har de syrlige pop i munden sammen med den vaniljesøde sirup de svømmer i. Det er slet heller ikke tosset på toppen af vaniljeis som en dessert


Opskrift

Ingredienser

  • 500 g ribs

  • Saften fra 1 citron

  • 250 g sukker

  • 2 tsk vaniljepulver 

  • 1 opbevaringsglas

  • Atamon

Fremgangsmåde

  • Rens ribsene fra stilkene

  • Bland sukker og vanilje

  • Vend ribs i sukkerblandingen

  • Put det i en gryde og lad det stå i en times tid

  • Tilsæt citronsaft

  • Tænd for varmen og bring blandingen i kog under omrøring

  • Kog blandingen op i et par minutter til al sukkeret er smeltet

  • Skru ned for varmen og lad det simre imens du skolder et opbevaringsglas. Efter skoldningen ryster du et par spiseskefulde atamon rundt i glasset med låget på

  • Hæld blandingen i glasset, skru låget på

  • Opbevares på køl når glasset er afkølet

  • Husk altid at bruge en ren ske når du tager fra glasset