Thai basilikum
Thai basilikum stammer fra Asien, men har siden spredt sig til middelhavsområdet.Thai basilikum er nærmest uundværlig i det asiatiske køkken. Planten er ikke den bedst egnede til det danske klima, men du kan stadig godt dyrke den, hvis du følger nogle enkelte råd.
Thai basilikum
Såning
Planten er en 1 årig plante og skal derfor genetableres løbende. Frø sås inde fra februar til juni. Sørg for at jorden er fugtig og veldrænet når du sætter frøene. Frøene trykkes bare let ned i jorden - de må ikke komme dybt overhovedet. sørg for at holde jorden fugtig. Du kan også købe en plante og lade den vokse sig større. Dette kan du ikke gøre på friland - men du kan gøre det i vindueskarmen eller i drivhus fra maj måned
Placering og jordtype
Thai basilikum er ikke superegnet til udendørsdyrkning - men jeg plejer at flytte dem udendørs i juni, juli og august. ellers er det i et drivhus fra maj og så forlænges sæsonen. Et væg drivhus på en altan fungerer også. De skal have læ, varme og sol. eller trives de virkeligt fint i potter i en vindueskarm, hvis de bare får rigeligt med vand
Pasning
De skal stå varmt, solrigt, i læ og have rigeligt med vand - de kan på ingen måde tåle at tørre ud
Høst og tørring
Du høster enkelte grene ad gangen og bade blade og blomster kan spises. Du kan tørre dem i buketter, men du kan også hakke bladene og fryse dem i fryseposer. De tørrede buketter skal af ribbes for blade og så opbevarer du bladene i lufttætte beholdere
Hvad passer thai basilikum til
Thai basilikum er godt til kylling, oksekød, ssalater, og retter med karry, kokosmælk og/eller citrongræs