SJØRLIS

View Original

Tyrkiske fladbrød bagt på pande

Disse skønne fladbrød er nemme og lave og så går de godt til det meste. Det også et brød, der er sjovt at lave med ungerne evt på en søndag. de brød man ikke spiser samme dag kan puttes i en pose og bruges til at lave mad ruller af til madpakken. Jeg synes en rulle med tabouleh og hummus, laks og avocado, kyllingerester fra søndagsmiddagen med salat og tomat, alle er et hit i madpakken om mandagen.


Opskrift

8 brød

Ingredienser

  • 40 g gær

  • 1 tsk salt

  • 450 g hvedemel

  • 3 1/2 dl lunken vand

Fremgangsmåde

  • I en stor skål rører du gæren ud i det lunkne vand

  • Tilsæt ca 3/4 dele af melet og drys saltet over melet. Rør blandingen rundt med en ske

  • Tilsæt så langsomt resten af melet lidt ad gange, imens du ælter grundigt. Dejen skal kun lige slippe dine hænder og må ikke blive for tør

  • Stil dejen til side i skålen i 45 min dækket af film eller et låg. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse

  • Tag dejen ud af skålen og del den i 8 lige store portioner.

  • Varm en stor pande på max temperatur eller gas ( kan også laves over bål om sommeren og det er sjovt og så meget nemmere end snobrød hvis man har en bålpande)

  • Mel dit bord og rul en bolle dej ud af gangen, læg den på panden ( ingen fedtstof) og steg i et minuts tid på hver side. Hvis i er flere om projektet kan en rulle og en anden passe pandebrødet. Dejen skal være helt tyndt rullet og passe til en stor pande i størrelse. Hvis du ruller din dej for tyk, bliver brødet ikke gennembagt.

  • Brødene skal begynder at boble og hæve og så skal de vendes- de skal have brunes stege pletter

  • Server lune som tilbehør til maden eller brug dem som frokost brød og “rul” en sandwich til madpakken

  • Opbevares i en lukket plasticpose og kan altid genopvarmes lynhurtigt dagen efter på en varm pande, hvis man gerne vil have dem lune

Klik på knapperne og find andre relevante opskrifter