Agurkesalat
Agurkesalat er super simpelt at lave og smager rigtigt dejligt, når man laver det i små portioner, så man får spist op, mens der stadig er knas tilbage i agurkerne
Opskrift
Ingredienser
1 agurker
1 dl vand
2 dl eddike
2 tsk salt
80 g sukker
5 nelliker
1 tsk dildfrø
5 peberkorn
Et eller flere sylteglas eller en plastik bøtte med låg der er stor nok til alle agurk skiverne
Fremgangsmåde
Skær agurkerne i tynde skiver og fyld dem på skoldede glas eller bøtte.
Opvarm vand og eddike i en gryde
Tilsæt salt, sukker og krydderier og rør rundt til salt og sukker er opløst
Lad lagen koge i 5 minutter.
Hæld lagen over agurkerne
Sæt låg på
Syltede agurker kan holde sig i meget lang tid, grundet eddiken. De skal dog ikke stå i direkte sollys eller for varmt, men de behøver ikke stå i køleskabet