SJØRLIS

View Original

Agurkesalat

Agurkesalat er super simpelt at lave og smager rigtigt dejligt, når man laver det i små portioner, så man får spist op, mens der stadig er knas tilbage i agurkerne


Opskrift

Ingredienser

  • 1 agurker

  • 1 dl vand

  • 2 dl eddike

  • 2 tsk salt

  • 80 g sukker

  • 5 nelliker

  • 1 tsk dildfrø

  • 5 peberkorn

Et eller flere sylteglas eller en plastik bøtte med låg der er stor nok til alle agurk skiverne

Fremgangsmåde

  • Skær agurkerne i tynde skiver og fyld dem på skoldede glas eller bøtte.

  • Opvarm vand og eddike i en gryde

  • Tilsæt salt, sukker og krydderier og rør rundt til salt og sukker er opløst

  • Lad lagen koge i 5 minutter.

  • Hæld lagen over agurkerne

  • Sæt låg på

Syltede agurker kan holde sig i meget lang tid, grundet eddiken. De skal dog ikke stå i direkte sollys eller for varmt, men de behøver ikke stå i køleskabet