SJØRLIS

View Original

Bagte radiser med asparges og feta

Denne her lækre forårssalat er ret så skøn. Radiser bliver mildere i smagen når de bliver bagt og de går rigtigt godt sammen med lækre grønne rå asparges. Salaten smager dejligt sammen med eksempelvis en ovnstegt kylling, grillet fisk eller en god bolle og noget hummus


Opskrift

4 pers

Ingredienser

  • 3 bdt radiser

  • 1 bdt asparges

  • 1 håndfuld frisk mynte

  • Saften fra 1/2 - 1 citron

  • Salt og peber

  • Olivenolie

  • 100 g fed feta (ikke salattern)

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen på 200 C

  • Vend radiserne med olivenolie, salt og peber

  • Del evt store radiser i halve

  • Bag radiserne i ca. 25 min. til de er gyldne og møre.

  • Knæk det nederste af dine asparges

  • Skær dem i tynde skiver

  • Hak din mynte fint

  • Skær fetaen i mindre stykker

  • Dryp de varme radiser og de rå asparges med citron, smuldr fetaen over og drys med mynteblade.

  • Server retten lun, som tilbehør eksempelvis fisk eller fjerkræ