SJØRLIS

View Original

Samosaer med kartoffelfyld, ærtedip og bulgursalat

Jeg har egentlig aldrig fået samosaer nogle steder, andet end når jeg har købt dem hos min lokale grønthandler. Jeg har handlet regelmæssigt hos hende, siden jeg var i starten af 20´erne. Hun sælger samosaer og de er hjemmelavede. Hun har lært mig at folde dem og jeg skal sikkert folde 2000 mere før de bliver lige så perfekte som hendes. Så husk det nu - når man laver mad, ligner det nogen gange noget der er løgn, indtil man har fået håndelaget. Giv ikke op, hvis bare det smager godt, gør det ikke noget, hvis det ser lidt skørt ud de første gange, du prøver noget nyt. Jeg laver forøvrigt altid rigeligt, da de også er perfekte til madpakken.

Opskrift

24 styks

Ingredienser

Samosaer

  • 2 bagekartofler

  • 1 spsk stødt spidskommen

  • 1/2 spsk stødt tørret koriander

  • salt

  • peber

  • 1 tsk chiliflager. Husk at juster lige så langsomt i retten med chili, alt efter hvordan du reagerer på stærk mad. retten er ikke lavet til at være stærk, men varm og krydret.

  • 1/2 løg

  • 100 g ærter

  • 12 plader forårsrulledej på frost jeg bruger dem der er ca 21*21cm HUSK AT TØ OP

  • Fritureolie

  • Olivenolie

  • 1 spsk hvedemel

Ærtedip

  • 200 g ærter

  • salt

  • peber

  • 1 spsk sursød sauce

Bulgurssalat

  • 100 g bulgur

  • 1 grøntsags bouillonterning

  • salt peber

  • en håndfuld frisk arabisk mynte

  • en håndfuld bredbladet persille

  • 1 liter vand

  • 1 citron

  • Olivenolie

Fremgangsmåde

Ærtedip

  • Kog alle 300g ærter. Når de er kogt tages der 100g fra til samosa fyldet.

  • Blend ærterne groft med 1 spsk sursød sovs

  • Smag til med salt og peber

Samosa fyld og Bulgursalat

  • Skræl 2 store bagekartofler skær dem i 4 stykker og kog dem i 5-6 minutter. De skal ikke være kogt helt møre

  • Imens kartoflerne koger du vand til bulgursalaten.

  • Opblød i bouillonterning i vandet

  • Hæld lidt bouillon over bulguren, så den lige dækker. Lad det trække ind. og hæld mere vand på når det er trukket ind. Fortsæt til bulguren er færdig med at suge og er mør

  • Skær kartoflerne i mundrette tern

  • Riv løget, steg det på panden i lidt olie til de er bløde sammen med spidskommen, chili (tilføj lidt ad gangen og smag til)og koriander. tilføj kartoffeltern og ærter og steg til kartoflerne er møre

  • Smag til med salt og peber

  • Stil fyldet til side

  • Hak persille og mynte fint og tilføj sammen med olie og saften fra citronen til bulguren.

  • Smag til med salt og peber

Foldning og stegning af samosaer

  • Klip forårsrullepapiret midt over i to lige store rektangler

  • Lav lidt melklister af hvedemel og vand

  • Følg videoen for foldning

En guide til hvordan du folder samosaer A Guide to folding a samosa
  • Sæt en liter fritureolie over i en gryde.

  • Sæt dine børn, mand, kone, venner, kæreste eller evt super talentfulde hundhund til at dække bord imens du friterer løs.

  • Du kan teste om olien er varm nok, ved at smide et lille stykke forårsrulledej i og se om det begynder at boble omkring.

  • Put samosaerne i gryden og vend dem så de bliver gyldne på begge sidder, de skal ikke være brune.

  • Brug en tang til at tage dem op ad gryden og lad olie dryppe fra. Læg dem på servietter så der kan blive suget lidt fedtstof

  • Server lune, med ærtedip og salat

  • Eller spis dem kolde i den madpakke i morgen