SJØRLIS

View Original

Æble Crumble

Jeg synes at der er to måde at spise en dejlig crumble på. Enten fyrer du op under en god kop kaffe eller the og pisker en hulens masse flødeskum og smider oven på. Eller også fordeler du crumble på en portion yoghurt - som en slags luksus müsli. Begge dele virker og er testet et utal af gange. Det gode ved crumble er at det nemt, at lave det i små portioner, hvis det bare er for din egen selvforkælelses skyld.


Opskrift

4 pers

Ingredienser

  • 550 g æbler

  • 1/4 l fløde

  • 1 tsk kanel

  • 1 tsk kardemomme

  • 1 1/2 spsk brun farin

  • 100 g hvedemel

  • 100 g havregryn

  • 100 g smør

  • 50 g rørsukker

  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

  • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre tern

  • Vend æblerne i en blanding af kardemomme, kanel og brun farin

  • Put æblerne i et smurt ovnfast fad

  • Forvarm din ovn på 200C

  • Bland mel, havregryn, salt og rørsukker

  • Skær smørret i tern og smuldr det i blandingen

  • Fordel blandingen ovenpå æblerne

  • Bag i ovnen i ca 20 til 25 min til din crumble er let gylden ovenpå

  • Pisk din flødeskum

  • Kan både serveres lun og kold med flødeskummet i en skål ved siden af