Æble Crumble
Jeg synes at der er to måde at spise en dejlig crumble på. Enten fyrer du op under en god kop kaffe eller the og pisker en hulens masse flødeskum og smider oven på. Eller også fordeler du crumble på en portion yoghurt - som en slags luksus müsli. Begge dele virker og er testet et utal af gange. Det gode ved crumble er at det nemt, at lave det i små portioner, hvis det bare er for din egen selvforkælelses skyld.
Opskrift
4 pers
Ingredienser
550 g æbler
1/4 l fløde
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 1/2 spsk brun farin
100 g hvedemel
100 g havregryn
100 g smør
50 g rørsukker
1 knivspids salt
Fremgangsmåde
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre tern
Vend æblerne i en blanding af kardemomme, kanel og brun farin
Put æblerne i et smurt ovnfast fad
Forvarm din ovn på 200C
Bland mel, havregryn, salt og rørsukker
Skær smørret i tern og smuldr det i blandingen
Fordel blandingen ovenpå æblerne
Bag i ovnen i ca 20 til 25 min til din crumble er let gylden ovenpå
Pisk din flødeskum
Kan både serveres lun og kold med flødeskummet i en skål ved siden af