Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Æble og Løg chutney

Æble og Løg chutney

Her er en opskrift på en lækker chutney, der er super velegnet til et ostebord. Den kan også bruges som et alternativ til en mangochutney, hvis du serverer indisk mad. En god anledning til at lave en æblechutney, er når du står med en portion æbler du ikke rigtigt har fået spist og nu er de kedelige. Smid dem ikke ud lav en chutney i stedet.


Opskrift

Ingredienser

  • 2 spsk olie

  • 2 tsk gurkemeje

  • 2 tsk stødt kardemomme

  • 2 tsk stødt nelliker

  • 1 tsk stødt kanel

  • 2 tsk stødt spidskommen

  • 2 tsk stødt koriander

  • 1 tsk salt

  • 5 store æbler skåret i mundrette tern. Jeg skræller dem ikke, jeg fjerner kun kernehuset

  • 5 dl sukker

  • 2 1/2 dl eddike

  • 2 dl vand

  • 2 løg hakket i tern

  • 25 g rosiner

Fremgangsmåde

  • Varm olien over medium varme i en tykbundet gryde. Sauter ingefær, løg og chili i et minuts tid

  • Tilføj de resterende krydderier undtagen sukker og salt og sauter yderligere i 1-2 minutter

  • Tilføj de udskårne æbler, rosiner, eddike, vand og sukker og salt og rør rundt

  • Skru helt op så det koger og når det gør, så reducer til medium varme. Lad det simre i en times tid. Du skal muligvis tilføje ekstra vand, hvis det hele koger ind - nøjes med en dl ad gangen

  • Fjern det fra varmen og lad det køle lidt af.

  • På grund af det høje syreindhold, holder chutneyen sig længe i køleskabet. Hvis du skolder et par glas og hælder den varme chutney direkte på glasset og lukker til med det samme er holdbarheden et par måneder.

Stegt Bok Choy med Bulgur/Gulerods Salat

Stegt Bok Choy med Bulgur/Gulerods Salat

Sådan gemmer du dine blomsterløg til overvintring

Sådan gemmer du dine blomsterløg til overvintring