Æblechips
Af og til laver jeg æblechips af en hel pose æbler. De kan både bruges som snack, til madpakken - eller skær dem i mindre stykker og brug dem i en hjemmelavet müsli eller bare alene på yoghurten, Det er et nemt sjovt søndagsprojekt, du sagtens kan involvere dine unger i. Bliver i vild med dem her, kan i jo snildt begynde at tørre anden frugt i ovnen.
Opskrift.
Ingredienser
5 æbler
evt lidt kanel til at drysse over
Fremgangsmåde
Fjern kernehuset og skær din æbler i tynde ringe. hvis du har en udstikker, kan du fjerne hele kernehuset og lavet flotte ringe. Hvis ikke - laver du bare flotte skiver, ligesom mig
Fordel skiverne i ét lag på en bageplade med bagepapir og lad dem tørre i ovnen ved lav varme 50-60 C i 6-8 timer eller eksempelvis natten over
Drys evt lidt kanel på
Hvis du er utålmodig og skal ungerne være med - giv dem 100 C i ca. 2-3 timer, måske mere, alt afhængigt af, hvor meget saft æblerne indeholder og hvor tykke dine skiver er. Fordi du kører processen på turbo skal du vende dine æbleskiver undervejs, så du er sikker på de bliver tørret på begge sider
Opbevar i et lufttæt glas