SJØRLIS

View Original

Blomkåls/broccolifrikadeller

Juleaften skulle min datter have et alternativ til kød. Efter hendes valg blev det til blomkålsfrikadeller. De viste sig at være meget populære hos de små børn der var til stede. Der blev spist op.


Opskrift

4 pers

ingredienser

  • 1 lille blomkål med stok

  • 1/2 broccoli med stok

  • 100 g fintrevet parmesan

  • 2 fed hvidløg

  • 1 stor håndfuld persille

  • 10 g fint salt

  • 2 dl mælk

  • 1 stort løg

  • 2 dl rasp

  • 1 dl mel

  • 3 æg

  • Smør og olie til stegning

  • Peber

Fremgangsmåde

  • Skær broccoli og blomkål i mindre stykker og kør dem i foodprocessoren med det fine salt til det er helt finthakket

  • Put det i en skål og stil det til side i en halv times tid

  • Hak løget og steg det på en pande i lidt olie uden at løgene tager farve

  • Put løg, mel, rasp, æg, mælk hvidløg, persille og parmesan i foodprocessoren og kør det sammen

  • Kom derefter blomkål og broccoli i en sigte og knug så meget vand ud som muligt

  • Kom den nu ”tørre” blomkål i en skål og kassér det salte blomkålsvand

  • Kom finthakket persille i til sidst og kør kort i processoren

  • vend blomkål, broccoli og pure sammen i en skål og rør det sammen med mælk.

  • Smag til med peber

  • Varm en pande godt op, tilsæt olie og smør

  • Skru ned på medium varme og steg som små frikadeller. De må ikke laves for store, da de ellers ikke bliver gennemstegte før overfladen er stegt færdig. de skal have 5-7 min på hver side

  • Server med en grøn salat eller i pitabrød med tomat skiver og salat eller hvad grønt man kunne have lyst til