SJØRLIS

View Original

Chicken tikka masala

Indisk mad er skønt, fyldt med skønne dufte og smage. Har man først prøvet at lave sine egne indiske retter, lover jeg at glæden ved indisk mad kun bliver større.


4 personer

Ingredienser

Marinade

  • 4 dl yoghurt, naturel

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • 1 spsk garam masala

  • 1 1/2 tsk stødt gurkemeje

  • 1 tsk chiliflager

  • 1 spsk fint revet frisk ingefær

  • 1 tsk nellike, stødt

  • 2 tsk flagesalt

  • 3 lime, saften herfra

  • 400 g kyllingebryst

Saucen

  • 2 løg, finthakket

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • 1 spsk ingefær, fintrevet

  • 4 spsk tomatpuré

  • 2 tsk stødt gurkemeje

  • 50 g mandler, hakket helt fint

  • 3 dl vand

  • 1 dl piskefløde

  • Salt og peber

  • Olie

evt frisk finthakket mynte og koriander til pynt og smag

Fremgangsmåde

Marinade

  • På en medium varm pande rister du nelliker, garam masala og chiliflager let

  • I en skål kommer du yoghurt, hvidløg, ingefær, gurkemeje, de ristede krydderier, salt og limesaft

  • Rør blandingen rundt

  • Skær kyllingen ud i mundrette stykker og bland det i marinaden.Stil det på køl og lad det stå i min 1/2 time - Du kan også lave det aftenen før

Saucen

  • Forvarm din ovn til 240C

  • Når ovnen er varm tager du kyllingen ud af køleskabet og putter den i et ovnfast fad på et stykke bagepapir. Bag i 15 min

  • Og nu til saucen

  • Steg løgene blanke og gennemsigtige i olie i en gryde ved mellemhøj varme under omrøring.

  • Tilsæt hvidløg, mandler, ingefær og tomatpuré, gurkemeje og  vand.

  • Kog op og lad saucen simre i 10 min minutter, hvorefter kyllingen og marinaden fra det ovnfaste fad hældes i saucen.

  • Sæt ris over

  • Tilsæt fløde.Lad retten simre under regelmæssig omrøring indtil risen er færdig . Hvis saucen er for tyk tilsættes mere vand.

  • Smag til med salt og friskkværnet peber.

  • Server evt med naan brød, raita og mangochutney og hakket koriander og mynte på toppen af retten

  • Klik på knapperne under for at få opskrifter på ovenstående