Cremet tunmousse
Tunmousse er alt for lækkert. Den skal være cremet og blød og med massere af smag. Fordelen ved en tunmousse til et julefrokostbord er , at det er endnu en ting der kan laves dagen i forvejen. Tunmousse plejer at være et hit både hos børn og voksne og det er jo også en fordel.
Opskrift
Ingredienser
2 ds tun i olie
1 bundt dild
1 bundt bredbladet persille
Salt og Peber
1/2 løg
2 1/2 dl fløde
Saft og skal fra 1 citron
5 blade husblas
2 spsk mayonnaise
2 spsk cremefraiche
Fremgangsmåde
Åbn tunen og hæld halvdelen af olien fra
Tag en springform ca 20 cm og læg bagepapir i bunden og smør siderne med olie
Har du ikke en springform kan du bare hælde det i en skål - det bliver jo stadig til mousse
Læg husblassen i blød i koldt vand
Riv løget helt fint - løget skal give smag - ikke knas til tænderne
Hak dilden fint
Bland løg, tun, creme fraiche, citronsaft og halvdelen af dilden og rør til det er så fint som muligt. Smag til med salt og peber. Moussen vil være lidt sur, men det udjævnes når der kommer fløde til senere
Dræn husblassen for vand
Læg husblassen i 3 spsk koldt vand i en gryde og smelt over helt svag varme
Rør husblassen i moussen
Pisk fløden til flødeskum
Vend flødeskummen i moussen
Hæld i springformen/skål og sæt den på køl til dagen efter eller den har sat sig - det tager nogle timer
Vend moussen ud, tag bagepapiret af
Hak persillen fint og bland det med resten af dilden og pynt kanten af moussen med det og drys citronskal på toppen. Har du lavet det i en skål drysser du bare citronskal på toppen og stiller dild og persille i en lille skål ved siden af så folk selv kan drysse over
Serveres kølig