Hej

Velkommen til min blog. Her kan du finde mad, nyttehave, DIY og meninger. Forhåbentlig kan du finde opskrifter, blive inspireret og selv få nye gode ideer. God fornøjelse.

0E78C7AB-4F22-41FE-B421-428B23ED8CBC.jpg
Crumpets

Crumpets

Èn crumpet er en lille rund "bolle" med lodrette lufthuller, hvor man kan lade marmelade, honning, lemoncurd eller smeltet smør glide ned i. De minder om en tyk pandekage men med lidt mere bid. I England kan du købe dem overalt og så varmer du dem i din brødrister. Vil du have dem her, må du bage dem selv. Crumpets er en klassisk spise til en gang afternoon tea eller som en morgenmads snack. Du kan købe dig til både smør og lemon curd, men hvis du er nysgerrig på hvordan du laver de bedste hjemmelavede versioner er der links til begge nederst i opskriften


Opskrift

12 stk

Ingredienser

  • 5 dl mælk

  • 1tsk sukker

  • 1 tsk fint salt

  • 1 spsk tørgær

  • 275g hvedemel

  • 1/2 tsk natron

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 dl lunken vand

  • Solsikkeolie til smøring ( eller en anden smagsneutral olie)

Fremgangsmåde

  • Lun mælken i en gryde

  • Opløs gær og sukker i enskål sammen med mælk og vand

  • Lad blandingen stå i et kvarters tid indtil det begynder at skumme let på toppen

  • Si mel, natron; bagepulver, salt og mel ned i en stor skål

  • Lav en brønd i midten og hæld gær blandingen i

  • Pisk fra midten og ud indtil det har samme konsistens som ekstra tyk fløde - tilføj ekstra vand hvis nødvendigt

  • Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke og stil til side i 45 min

  • Imens du venter kan du lave smørret

  • Pisk fløden på høj hastighed i 5-10 min indtil smørret er stift og væden er fra

  • Dræn smørret i en si og put så smørret i et klæde og klem til al væde er fra

  • Rør 1/2 tsk salt i smørret

  • Stil på køl

  • Olier en udstikker ring (10cm) eller flere hvis du har ( du kan også lave i flere forskellige størrelser ringe - dejen skal bare gå ca 2 cm op i ringen

  • Hæld olie på en pande og varm op over medium til høj varme

  • Arranger ringene på panden og når de er varmet op så hæld 4 spsk dej i hver

  • Steg i 5 min eller indtil der kommer små bobler i overfladen

  • Når boblerne er sprunget og har efterladt små huller i dejen, så brug en tang eller grydelapper til at løfte ringene af

  • Vend dine crumpets og bag yderligere et minut på den anden side

  • Gentag processen til du har opbrugt dejen

  • Server dem varme - har du lavet dem på forhånd så rist dem på brødristeren for at lune dem

Tryk på knappen for at lave Lemon curd eller hjemmelavet smør


Engelsk eftermiddagste

Engelsk eftermiddagste

Crumpets med hjemmelavet smør og lemon curd

Crumpets med hjemmelavet smør og lemon curd