SJØRLIS

View Original

Dampede asparges med smilende æg og syltede rødløg

Når jeg er ude i min nyttehave, skal maden være nem. Nem mad er ikke ensbetydende med kedelig mad og denne her salat er en fast tilbagevendende frokost salat for mig. Få ingredienser og 15 min i køkkenet og så har jeg den lækreste frokost.


Opskrift

1 pers

Ingredienser

  • 1/2 bdt grønne asparges

  • 1 æg

  • Salt og peber

  • Olivenolie og balsamico eddike

  • Lidt syltede rødløg

  • Evt en god skive rugbrød

  • Lidt purløg

Fremgangsmåde

  • Sæt 2 gryder over med vand og bring dem i kog

  • Knæk den nederste del af dine asparges

  • Når vandet koger læger du dit æg i - det skal have 8 min

  • I den anden gryder putter du dine asparges - de skal have 4 min

  • Put dine asparges på en tallerken og put det smilende æg på halveret

  • Krydr med salt og peber og drys lidt purløg over

  • Put et par dråber olivenolie og balsamico over

  • Put lidt syltede rødløg på toppen

  • Server evt med et godt stykke rugbrød