SJØRLIS

View Original

Den Perfekte kartoffelmos

Har du nogensinde prøvet at lave en kartoffelmos, der blev sej og klistret som tyggegummi , eller bare lidt kedelig. Der findes et par små tricks der sørger for at du får en lækker mos, med massere af smag og perfekt konsistens


Opskrift

Tips når du laver kartoffelmos

  • Undgå at skære kartoflerne ud i små stykker, inden du koger dem 
    Skærer du kartoflerne i meget små stykker, inden du koger dem, er det nemmere for vandet at trænge ind i kartoflerne og udvande den gode smag. 

  • Salt ikke vandet du koger kartoflerne i

  • Tilsæt ingredienserne i den rigtige rækkefølge

    Tilsæt først smør til dine mosede kartofler. Det gør konsistensen på kartoflerne fast, så kan du efterfølgende justere med væske, til du har den ønskede konsistens. Brug ikke kartoffelvandet som væske det gør din mos kedelig

  • Brug ikke elpisker

    Hvis du bruger elpisker skal de være på lav hastighed. Høje hastigheder kan springe cellerne i kartoflerne og frigøre stivelse der gør den kedelig og gummiagtig. Brug en gaffel eller ske eller mos dem gennem en si, jeg lover det er arbejdet værd

Ingredienser

Kartoffelmos

  • 4 bagekartofler

  • 100 g smør

  • 2 æggeblommer

  • Salt og Peber

  • Lidt revet muskatnød