Den Perfekte kartoffelmos
Har du nogensinde prøvet at lave en kartoffelmos, der blev sej og klistret som tyggegummi , eller bare lidt kedelig. Der findes et par små tricks der sørger for at du får en lækker mos, med massere af smag og perfekt konsistens
Opskrift
Tips når du laver kartoffelmos
Undgå at skære kartoflerne ud i små stykker, inden du koger dem
Skærer du kartoflerne i meget små stykker, inden du koger dem, er det nemmere for vandet at trænge ind i kartoflerne og udvande den gode smag.Salt ikke vandet du koger kartoflerne i
Tilsæt ingredienserne i den rigtige rækkefølge
Tilsæt først smør til dine mosede kartofler. Det gør konsistensen på kartoflerne fast, så kan du efterfølgende justere med væske, til du har den ønskede konsistens. Brug ikke kartoffelvandet som væske det gør din mos kedelig
Brug ikke elpisker
Hvis du bruger elpisker skal de være på lav hastighed. Høje hastigheder kan springe cellerne i kartoflerne og frigøre stivelse der gør den kedelig og gummiagtig. Brug en gaffel eller ske eller mos dem gennem en si, jeg lover det er arbejdet værd
Ingredienser
Kartoffelmos
4 bagekartofler
100 g smør
2 æggeblommer
Salt og Peber
Lidt revet muskatnød