SJØRLIS

View Original

Estragon mayo

Jeg kan godt lide en hjemmerørt mayo, men jeg er især vild med estragon mayo på en kartoffelmad. Mayonnaise er ikke svær at lave og denne version kan du også transformere til en klassisk en af slagsen. Du skal bare udelade estragonen.


Opskrift

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æggeblommer

  • 3-4 dl olie (raps olie eller solsikkekerneolie)

  • 20 blade frisk estragon

  • Salt

  • 2 tsk eddike

Fremgangsmåde

  • Put eddike, æggeblommer, lidt salt i en blender og rør det sammen. Tilsæt nu olien lidt ad gangen. Hvis du tilsætter for meget olie på en gang, skiller mayoen. Du tilsætter olie indtil den har den rette konsistens. Tilsæt nu finthakket frisk estragon og blend yderligere et par minutter. Put mayoen på køl indtil den skal bruges.

  • Mayonnaisen kan holde sig i køleskabet i en uges tid