Fish n Chips
Jeg elsker Fish n Chips. Du kan enten gå hele vejen og lave hele baduljen selv, eller købe færdig tartarsauce og fritter på frost og så bare lave din dej indbagte hvide fisk selv. Det kommer an på overskuddet. Det også en ret som ungerne synes er sjov at være med til at lave i køkkenet. Jeg har et lille madlavningshold og her lavede 2 12 årige drenge det hele selv fra bunden imens jeg læste avis og guidede lidt ind imellem. Hvilken voksen i en børnefamilie gad ikke godt, at have tid til at læse avis ;). Opskriften her indeholder den nemme version, men hvis du er frisk på at lave det hele selv er der link til opskrifter på tatar sauce og pomfritter nederst i opskriften
Opskrift
4 pers
Ingredienser
1 pose pomfritter på frost
1 flaske tatarsauce
800 g hvid fisk (Lange eller torsk uden skind og ben). Lange er det økonomiske valg, da det er meget billigere end torsk og smager skønt
Majs, solsikke, raps eller friture olie til stegning
180 g hvedemel
3 dl danskvand
2 æggeblommer
2 æggehvider
1 tsk salt
Friskkværnet peber ca 1/4 tsk
Fremgangsmåde
Forvarm din ovn
Put dine pomfritter i ovnen så de er klar når fisken er klar
Lav dejen
Pisk æggeblommer, danskvand, ( danskvand laver en luftig og let dej) peber og mel sammen
Pisk æggehviderne stive med salt
Vend æggehviderne i melblandingen
Sæt din olie til at varme
Hvis fisken er hele fileter, skær så torsken eller langen i lidt mindre stykker, det synes jeg er nemmere at håndtere i frituren
Dyp fisken i dejen og put dem i frituren til de er gyldne og sprøde
Husk ikke at putte for meget i frituren ad gangen, så sænker du temperaturen og i stedet for at blive sprødt bliver det oliefedtet.
Afdryp på servietter
Server med det samme sammen med fritter og tatarsauce
Hvis du vil lave dine egne fritter og tartar sauce finder du opskrifterne her