SJØRLIS

View Original

Frikadeller

Frikadeller er nem spise og nemme at lave. Nogle gange lave jeg også bare en gang frikadeller, der bruges til madpakke brug. Man går aldrig helt galt i byen når man serverer frikadeller også selvom de fleste har en holdning til hvordan de skal laves - du ved de skal være ligesom jeg fik dem da jeg var barn ;) Jeg er ikke helt enig, jeg vil nemlig helst undvære de store løgstykker jeg fik da jeg var barn. Løg skal der dog i for, at give smag til dellerne. Det bare vigtigt at det bliver revet rigtigt fint, så er alt godt


Opskrift

Ingredienser

  • 1 pk hakket kalv og flæsk (ca 350g)

  • 2 tsk salt

  • 1 æg

  • Friskkværnet peber

  • 1 dl havregryn

  • 1/2 dl hvedemel

  • 1 fintrevet løg

  • Lidt smør til stegning

Fremgangsmåde

  • Riv løg helt fint

  • Bland alle ingredienserne sammen og ælt det godt sammen til en ensartet masse

  • Bland alle ingredienserne godt sammen

  • Varm en pande op og smelt lidt smør på panden

  • Form dellerne med en spiseske og fordel dem på panden

  • Skru ned på middelvarme og steg dem til de er brune de skal have 5-6 min på hver side

  • Jeg bruger medium varme for at dellerne ikke blive brændte på ydersiden før de er færdige indeni. Ved denne temperatur kan du få en god stegeskorpe og have frikadeller der er færdige indeni uden at være tørre