Chokolade Fudge
Fudge er en slag karamelagtig slik, der er yderst populært i England og USA. Det kan spises året rundt, men det er ofte en fast del i julen, sammen med alle de andre julegodter. Fudge kan laves i uendelige smagsvariationer. Laver man det med kondenseret mælk, er det super hurtigt at lave. Her er opskriften på en hel enkel chokolade fudge
Opskrift
Ingredienser
1 dåse kondenseret mælk (400 ml) eller evt hjemmelavet
Opskrift på kondenseret mælk https://sjorlis.squarespace.com/home/kondenseret-mlk
200 g mørk chokolade 70 %
75 g mørk chokolade 57 %
1 tsk instant espresso pulver
1 tsk salt
Fremgangsmåde
For en form (ca 20*20) med bagepapir. Jeg smører den plastikbøtte jeg har brugt med lidt olie, det gør det nemmere at få bagepapiret til at “suge” sig ind til formen. Du kan også bruge en saks og klippe skråt ind i hjørnerne inden du putter papiret i formen.
Stil til side
Put ingredienserne i en gryde. Smelt det over medium varme tenderende til lav under konstant omrøring, indtil det har en glat og silkeblød konsistens. Du kan tage blandingen af varmen og røre færdig chokoladen er helt smeltet.
Hæld fudgen i formen og stil på køl
Når fudgen har sat sig skærer du den ud i mindre stykker.
Pak evt stykkerne ind i bagepapir som små pakker og giv som en lille værts eller værtindegave