SJØRLIS

View Original

Chokolade Fudge

Fudge er en slag karamelagtig slik, der er yderst populært i England og USA. Det kan spises året rundt, men det er ofte en fast del i julen, sammen med alle de andre julegodter. Fudge kan laves i uendelige smagsvariationer. Laver man det med kondenseret mælk, er det super hurtigt at lave. Her er opskriften på en hel enkel chokolade fudge


Opskrift

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • For en form (ca 20*20) med bagepapir. Jeg smører den plastikbøtte jeg har brugt med lidt olie, det gør det nemmere at få bagepapiret til at “suge” sig ind til formen. Du kan også bruge en saks og klippe skråt ind i hjørnerne inden du putter papiret i formen.

  • Stil til side

  • Put ingredienserne i en gryde. Smelt det over medium varme tenderende til lav under konstant omrøring, indtil det har en glat og silkeblød konsistens. Du kan tage blandingen af varmen og røre færdig chokoladen er helt smeltet.

  • Hæld fudgen i formen og stil på køl

  • Når fudgen har sat sig skærer du den ud i mindre stykker.

  • Pak evt stykkerne ind i bagepapir som små pakker og giv som en lille værts eller værtindegave