SJØRLIS

View Original

Gammeldags æblekage

Æblekage er en af de nemmeste desserter man kan lave og nogle gange er det jo dejligt med en hurtig dessert der kan vække glæde uden man skal bruge lang tid i køkkenet. Æble kompotten kan man snildt lave dagen før. når de så skal serveres er det bare at piske lidt flødeskum. Æble kompotten i sig selv, kan også bruges oven på en skål yoghurt til morgenmaden. Jeg ynder at lave kompotten til den let syrlige side og i stedet for rasp eller makroner, bruger jeg digestive kiks, for at kagen ikke bliver for sød. Men hvis det er noget du elsker kan man jo bare skifte kiksene ud. Det handler bare om at få lavet en god kompot


Opskrift

6 pers portionsanretninger

Ingredienser

Kompot

  • 1/2 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker

  • 550 g æbler

  • 100-150 g sukker, det afhænger af hvor søde/sure dine æbler er

  • 3/2 dl vand

Tilbehør

  • 1/4 l fløde

  • 6 digestive kiks

  • Evt lidt frisk mynte til pynt

Fremgangsmåde

  • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mundrette tern

  • Skrab vaniljekornene ud af stangen

  • Put vand, 100 g sukker, æbler og vanilje i en gryde og sæt det til at koge. Hvis du bruger vaniljestang, så kog også den med

  • Når det koger så skru ned til medium varme

  • Lad det koge under regelmæssig omrøring til vandet er kogt ind i æblerne

  • Tag gryden af varmen

  • Stil på køl eller anret i portionsglas og lad det afkøle der

  • Knus digestive kiksene i mindre stykker og fordel dem oven på kompotten

  • Pisk din fløde og fordel fløden på anretningen

  • Pynt evt med et lille mynte blad

  • Fungerer skønt sammen med en Espresso Martini