Gammeldags æblekage
Æblekage er en af de nemmeste desserter man kan lave og nogle gange er det jo dejligt med en hurtig dessert der kan vække glæde uden man skal bruge lang tid i køkkenet. Æble kompotten kan man snildt lave dagen før. når de så skal serveres er det bare at piske lidt flødeskum. Æble kompotten i sig selv, kan også bruges oven på en skål yoghurt til morgenmaden. Jeg ynder at lave kompotten til den let syrlige side og i stedet for rasp eller makroner, bruger jeg digestive kiks, for at kagen ikke bliver for sød. Men hvis det er noget du elsker kan man jo bare skifte kiksene ud. Det handler bare om at få lavet en god kompot
Opskrift
6 pers portionsanretninger
Ingredienser
Kompot
1/2 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
550 g æbler
100-150 g sukker, det afhænger af hvor søde/sure dine æbler er
3/2 dl vand
Tilbehør
1/4 l fløde
6 digestive kiks
Evt lidt frisk mynte til pynt
Fremgangsmåde
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mundrette tern
Skrab vaniljekornene ud af stangen
Put vand, 100 g sukker, æbler og vanilje i en gryde og sæt det til at koge. Hvis du bruger vaniljestang, så kog også den med
Når det koger så skru ned til medium varme
Lad det koge under regelmæssig omrøring til vandet er kogt ind i æblerne
Tag gryden af varmen
Stil på køl eller anret i portionsglas og lad det afkøle der
Knus digestive kiksene i mindre stykker og fordel dem oven på kompotten
Pisk din fløde og fordel fløden på anretningen
Pynt evt med et lille mynte blad
Fungerer skønt sammen med en Espresso Martini