Gnocchi med mozzarella og chorizo
Jeg elsker gnocchi eller italienske dumplings som de også bliver kaldt. Du kan lave dem selv eller købe dig til dem. Jeg har fundet dem i mange forskellige supermarkeder efterhånden. Denne her ret er så nem at lave og kræver ikke meget forberedelse i køkkenet hvis du køber gnocchi i stedet for at lave dem selv
Ingredienser
4 pers
Ingredienser
600 g gnocchi ( der er en knap nederst i opskriften hvis du vil finde opskrift på hjemmelavede gnocchier)
120 g fersk chorizo ( ikke pålægschorizo)
125 g frisk mozarella
2 ds hakkede tomater
1 løg
2 fed hvidløg
1 stor håndfuld friske basilikumsblade og lidt ekstra til pynt på toppen
2 spsk kapers
1 dl vand
2 tsk olivenolie
Fremgangsmåde
Skær chorizoen i mindre stykker
Hak løg og hvidløg fint
Hak basilikummen fint
Skær mozarellaen i tynde skiver
Tænd grillen i din ovn på 200 C
Hæld olie i en pande og steg løg, hvidløg og chorizo i et par minutter
Hæld tomater og vand ved og lad det simre ved medium varme i et par minutter
Put kapers, basilikum og gnocchi i panden og lad det simre i ca 8 minutter
Hæld det hele i et ovnfast fad og læg de tynde skiver mozzarella på toppen
Grill i ovnen til osten er smeltet og gylden
Drys lidt frisk basilikum på toppen
Server evt med en grøn salat