SJØRLIS

View Original

Gnocchi med mozzarella og chorizo

Jeg elsker gnocchi eller italienske dumplings som de også bliver kaldt. Du kan lave dem selv eller købe dig til dem. Jeg har fundet dem i mange forskellige supermarkeder efterhånden. Denne her ret er så nem at lave og kræver ikke meget forberedelse i køkkenet hvis du køber gnocchi i stedet for at lave dem selv


Ingredienser

4 pers

Ingredienser

  • 600 g gnocchi ( der er en knap nederst i opskriften hvis du vil finde opskrift på hjemmelavede gnocchier)

  • 120 g fersk chorizo ( ikke pålægschorizo)

  • 125 g frisk mozarella

  • 2 ds hakkede tomater

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 stor håndfuld friske basilikumsblade og lidt ekstra til pynt på toppen

  • 2 spsk kapers

  • 1 dl vand

  • 2 tsk olivenolie

Fremgangsmåde

  • Skær chorizoen i mindre stykker

  • Hak løg og hvidløg fint

  • Hak basilikummen fint

  • Skær mozarellaen i tynde skiver

  • Tænd grillen i din ovn på 200 C

  • Hæld olie i en pande og steg løg, hvidløg og chorizo i et par minutter

  • Hæld tomater og vand ved og lad det simre ved medium varme i et par minutter

  • Put kapers, basilikum og gnocchi i panden og lad det simre i ca 8 minutter

  • Hæld det hele i et ovnfast fad og læg de tynde skiver mozzarella på toppen

  • Grill i ovnen til osten er smeltet og gylden

  • Drys lidt frisk basilikum på toppen

  • Server evt med en grøn salat