SJØRLIS

View Original

Ristede gnocchi med tomatsuppe og tyndskåret asparges

Gnocchi er en lille kartoffelbolle, der ofte bliver kogt, ligesom en melbolle. Jeg foretrækker at riste dem. De ser ikke ud af meget, men de smager skønt og mætter godt. Der er også en vidunderligt nem ret og nogen gange vil man bare gerne have at aftensmaden er nem og hurtig at forberede. det fungerer også fint som rest til madpakken. Smid din mad i et syltetøjsglas, så er du sikker på du ikke får suppe i tasken.


Opskrift

Ingredienser

  • 1 bundt grønne asparges

  • 1 pose gnocchi ( dem kan man efterhånden få i mange supermarkeder i køledisken)

  • 2 ds hakkede tomater

  • 1 ds tomatpure

  • 1 1/2 dl fløde

  • 1/2 fintrevet løg

  • 2 fed pressede hvidløg

  • 2 tsk tørret oregano

  • 1 tsk tørret timian

  • 1 tsk tørret merian

  • Olie

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Svits krydderier, løg og hvidløg i lidt olie i en gryde

  • Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuréen og en halv dåse vand. Bring derefter det hele i kog. når det koger skruer du ned for blusset og lader det simre under låg

  • Lad det simre i en halv times tid og tilsæt så fløden

  • Smag til med salt og peber og lad det simre uden låg

  • Knæk det nederste af aspargesne og sæt dem i kogende vand i ca 4-5 minutter. de skal ikke blive bløde - de må gerne have lidt bid. Når de har den rette konsistens så skyl dem under den kolde hane, så de ikke “koger” videre.

  • Tag saucen ud af en gryde og blend den, put den tilbage i gryden på lav varme og smag til med salt og peber.

  • Skær asparges i tynde skiver

  • Rist gnocchierne på panden i lidt olie til de er lidt gyldne og har lidt sprødhed. dette tager ca. 10 min over medium varme

  • Server saucen i en skåle og put de ristede gnocchi og asparges på toppen