SJØRLIS

View Original

Goma dressing

Denne dressing er simpel at lave. Man kan købe den i asiatiske supermarkeder og på nettet, men den koster spidsen af en jetjager. Den er simpel at lave selv og er virkelig dejlig som dip både til kød og grøntsager


Opskrift

Ingredienser

  • 3 spsk ristede . hvide sesamfrø

  • 2 spsk japansk mayo.

    Japansk mayo adskiller sig fra traditionel mayo ved at være lavet på ekstra æggeblommer, risvineddike, sennepspulver, lidt sukker og sojabønne olie og dette gør smagen anderledes. Om man vælger at lave den selv eller investere i en flaske - er den også god at have, når man laver sushi. Kewpie er nok det mest kendte mærke og kan købes både på nettet og i asiatiske supermarkeder. Du kan også til nød bruge almindelig mayonnaise, men jeg vil så anbefale at det er en hjemmelavet af slagsen, der er langt tættere på den japanske i struktur og fedme, end en almindelig tube mayo

  • 2 spsk risvineddike

  • 1½ spsk soya sauce

  • 1 tsk sukker

  • 1/2 tsk mirin

  • 1/2 tsk sesamolie

Fremgangsmåde

  • Rist sesamfrøene over medium varme. Ryst panden regelmæssigt, dine sesamfrø skal ikke brænde. Du ved dine sesamfrø er færdige når de første begynder at poppe på panden.

  • Put sesamfrøene i en morter tilføj 1/2 tsk groft salt, det giver gnidningsmodstand og gør det nemmere at knuse frøene.

  • Put frøene sammen med resten af ingredienserne i en skål og rør det sammen