SJØRLIS

View Original

Græskarsuppe med ristede græskarkerner og bacon

En af mine favorit ting ved efteråret, er supper. I løbet af sommeren glemmer jeg næsten, at det er en mulighed at spise suppe. Men når mørket og regnen byder sig til, er det ligesom om min hjerne slår til igen og siger; Hey stik mig en portion suppe med et godt stykke brød. I år har jeg dyrket Hokaido græskar i min nyttehave. Jeg synes de har en perfekt størrelse til en portion suppe til en familie. Er famillien lille, som her i huset, så er det altid dejligt med rester til madpakken. Jeg varmer gerne en suppe til frokost i min spisepause.

Opskrift 

Ingredienser

Suppe

  • 1 hokaido græskar

  • 1 dl fløde

  • 2 gulerødder

  • 1 løg

  • 1 tsk gurkemeje

  • 2 tsk spidskommen

  • salt

  • peber

  • 7 dl vand

Tilbehør

  • En stor håndfuld græskarkerner

  • Et stykke god bacon

  • Chiliflager

  • 1 Lime

  • Surdejsbrød eller lige det brød du har lyst til. Jeg synes et surdejsbrøds smag, tilføjer noget ekstra til retten. Hvis du har mod på at lave et selv, kan du finde opskriften her, både til en opstart af en surdej og til et surdejsbrød

Surdejsbrød

Opstart af surdej

Fremgangsmåde

Suppe

  • Skræl græskarret enten med en skræller eller en kniv. Skær græskarret i 4 både og tøm for kerner. ( gem kernerne)

  • Skær græskarret i mindre tern

  • Skræl gulerødderne og skær i store tern.

  • Pil skallen af løget og skær det i tynde skiver.

  • Hæld olie i gryden og steg løg og krydderier, til løgene er klare. De må ikke være brune.

  • Tilføj græskarrene og steg yderligere et par minutter ved svag varme.

  • Hæld vandet over og lad suppen simre over medium varme i 20 til 30 min, indtil grøntsagerne er kogt møre. Huak at putte låg på gryden, så alt vandet ikke damper af.

  • Hold øje med suppen og tilføj ekstra vand hvis det alligevel bliver nødvendigt. Grøntsagerne skal være dækkede af vand i koge processen.

  • Når grøntsagerne er kogt møre skal suppen blendes. Jeg bruger stavblender. Husk tålmodigheden og blend den indtil den er helt glat.

  • Tilføj fløde og lad suppen simre yderligere 15 min.

  • Steg baconen/ Pancettaen

  • Rist græskarkernerne.

  • Smag suppen til med salt og peber

  • Server suppen med bacon, brød og græskarkerner og evt lidt chiliflager på toppen hvis man er til det spicy køkken.

  • Dryp lidt frisk lime over suppen, det fremhæver den let asiatiske smag.