SJØRLIS

View Original

Hasselback kartofler

Jeg elsker en god hasselback kartoffel der er både blød i midten og sprød i kanten. Jeg indrømmer blankt at jeg sjældent laver kartofler, grundet at jeg ikke spiser særligt meget kød. Men når jeg gør - er mine favoritter kartoffelmos og hasselback kartofler


Opskrift

Ingredienser

Du skal bruge et træspyd til at stikke gennem kartoflen når du skal skære skiver

  • 500 g medium str kartofler

  • Lidt tørret eller frisk rosmarin

  • Olivenolie

  • 50 g smør

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 210 C

  • Skur eller skræl dine kartofler

  • Put et træspyd gennem den lange side af kartoflen og skær så helt tynde skiver. Spyddet forhindrer at du kommer til at skære hele vejen gennem kartoflen og at der bliver skåret ensartet dybt

  • Se evt videoen under for fremgangsmåde

  • Læg dine kartofler på en bageplade med bagepapir

  • Smelt smørret og hæld så 1/4 dl olie i og bland sammen

  • Pensl kartoflerne med blandingen

  • Drys lidt rosmarin over og salt og peber

  • Bag i ovnen i ca 60 min

  • Pensl kartoflerne med smør/olieblandingen ca 3 gange undervejs

  • Server til et godt stykke kød