Hasselback kartofler
Jeg elsker en god hasselback kartoffel der er både blød i midten og sprød i kanten. Jeg indrømmer blankt at jeg sjældent laver kartofler, grundet at jeg ikke spiser særligt meget kød. Men når jeg gør - er mine favoritter kartoffelmos og hasselback kartofler
Opskrift
Ingredienser
Du skal bruge et træspyd til at stikke gennem kartoflen når du skal skære skiver
500 g medium str kartofler
Lidt tørret eller frisk rosmarin
Olivenolie
50 g smør
Salt og peber
Fremgangsmåde
Forvarm din ovn til 210 C
Skur eller skræl dine kartofler
Put et træspyd gennem den lange side af kartoflen og skær så helt tynde skiver. Spyddet forhindrer at du kommer til at skære hele vejen gennem kartoflen og at der bliver skåret ensartet dybt
Se evt videoen under for fremgangsmåde
Læg dine kartofler på en bageplade med bagepapir
Smelt smørret og hæld så 1/4 dl olie i og bland sammen
Pensl kartoflerne med blandingen
Drys lidt rosmarin over og salt og peber
Bag i ovnen i ca 60 min
Pensl kartoflerne med smør/olieblandingen ca 3 gange undervejs
Server til et godt stykke kød