Hjemmelavet sur/sød sauce
Sur/sød chilisauce er i min optik et uundværligt tilbehør når man spiser mad fra det asiatiske køkken. Man kan købe det i de fleste supermarkeder, men det er nu ret sjovt at lave det selv, selvgjort smager på en eller anden måde bare bedre
Opskrift
Ca 2 1/2 dl
Ingredienser
3/4 dl risvinseddike
3/4 dl vand
3/4 dl rørsukker
1 spsk sake (kan erstattes af en tør cherry)
1 spsk sambal oelek (mere eller mindre efter smag) Sambal oelek er en chili paste og kan købes i større supermarkeder eller grønthandlere. Sambal oelek synes jeg, er oplagt at bruge i stedet for tørrede chiliflager, da det er meget nemmere at styre styrken på chilisaucen
Tilsæt tørrede chiliflager hvis du ønsker en ekstra stærk sur/sød sauce - start med 1/4 tsk
1 1/2 tsk fintrevet ingefær
1 tsk soyasauce
2 tsk maizena opløst i 1 spsk vand
Hvis du får dårlige nerver over, at din sur/sød sauce ikke er så rød som den du køber, så kan du tilsætte en dråbe eller 2 rød frugtfarve til sidst
Fremgangsmåde
Put alle ingredienser undtagen den opløste maizena i en pande
Sæt det til at koge under omrøring
Når sukkeret er opløst rører du maizenaen i
Rør indtil saucen er tyknet ( et minuts tid)
Lad den afkøle helt
Hæld det på et lufttæt glas og opbevar i køleskabet - kan holde sig en uges tid