SJØRLIS

View Original

Hjemmelavet sur/sød sauce

Sur/sød chilisauce er i min optik et uundværligt tilbehør når man spiser mad fra det asiatiske køkken. Man kan købe det i de fleste supermarkeder, men det er nu ret sjovt at lave det selv, selvgjort smager på en eller anden måde bare bedre


Opskrift

Ca 2 1/2 dl

Ingredienser

  • 3/4 dl risvinseddike

  • 3/4 dl vand

  • 3/4 dl rørsukker

  • 1 spsk sake (kan erstattes af en tør cherry)

  • 1 spsk sambal oelek (mere eller mindre efter smag) Sambal oelek er en chili paste og kan købes i større supermarkeder eller grønthandlere. Sambal oelek synes jeg, er oplagt at bruge i stedet for tørrede chiliflager, da det er meget nemmere at styre styrken på chilisaucen

  • Tilsæt tørrede chiliflager hvis du ønsker en ekstra stærk sur/sød sauce - start med 1/4 tsk

  • 1 1/2 tsk fintrevet ingefær

  • 1 tsk soyasauce

  • 2 tsk maizena opløst i 1 spsk vand

  • Hvis du får dårlige nerver over, at din sur/sød sauce ikke er så rød som den du køber, så kan du tilsætte en dråbe eller 2 rød frugtfarve til sidst

Fremgangsmåde

  • Put alle ingredienser undtagen den opløste maizena i en pande

  • Sæt det til at koge under omrøring

  • Når sukkeret er opløst rører du maizenaen i

  • Rør indtil saucen er tyknet ( et minuts tid)

  • Lad den afkøle helt

  • Hæld det på et lufttæt glas og opbevar i køleskabet - kan holde sig en uges tid