SJØRLIS

View Original

Citron og skalotteløgs marineret bønnesalat

Diverse bønner er noget der tog mig en del af mit voksenliv, at lære og værdsætte. Nu har jeg fundet ud af, at med de rette marinader, er det en drøm at spise. Denne salat er lækker som tilbehør til aftensmaden og så er den dejlig nem at lave. Jeg er dog også fan af den, da resterne nemt kan blive smidt i madpakken dagen efter med et stykke brød til. Det en af de salater der ikke bliver kedelige af at ligge i køleskabet natten over. Du kan både bruge almindelige hvide bønner eller hestebønner - eller blande dem


Opskrift

4-6 personer

Ingredienser

  • 2 ds bønner ( Du kan også koge bønnerne selv, det er mere økonomisk. Bønnerne skal i blød dagen før. Du skal så smide iblødsætningsvandet ud og koge bønnerne i ca 45 min i en portion rent vand. Hvis du ikke skal bruge bønnerne samme dag, kan de opbevares i kogevandet til dagen efter på køl)

  • 3 skalotteløg

  • 2 fed presset hvidløg

  • 1 rød mild chili

  • Salt og Peber

  • 1/2 dl olivenolie

  • 1/2 dl æblecider eddike

  • Fintrevet skal fra 1/2 citron

Fremgangsmåde

  • Hak løgene fint, pres hvidløget, riv citronskal og skær chilien i tynde ringe

  • Hæld olien i en gryde og varm den op. Brug lav til medium varme. Olien skal ikke koge kun varmes . Tilføj løg, chili og hvidløg, eddike og citronskal og rør i gryden. Hold temperaturen under kogepunktet og rør regelmæssigt rundt i blandingen i 5-10 minutter indtil løgene er blanke og mørnet let.

  • Hæld blandingen over bønnerne og bland

  • Lad det trække en halv times tid og smag så til med salt og peber

Server evt til kylling. Tryk på knappen under og find en lækker marokkansk kylling opskrift