Hvidløgs og basilikumstomater bagt i syltetøjsglas
Ovnbagte tomater er skønne. De går godt som tilbehør til både varmt og koldt. Hvis man laver dem på denne her måde, er der en ekstra gevinst. Man bager dem direkte i glas og konserverer dem på denne måde. Man kan lave et glas ad gangen eller mange. De holder fint i månedsvis i glassene efter de er lavet. En ekstra gevinst er, at rest olien fra glassene når du har tømt et fungerer perfekt i dressinger til en lækker salat. Intet går til spilde og det er jeg stor fan af.
Opskrift
Ingredienser
Tomater du kan snildt bruge forskellige sorter
Basilikumblade
Havsalt og froskkværnet sort peber
Olivenolie af den lækreste slag du kan finde. Jo bedre olie - jo bedre smag
Syltetøjsglas eller andre opbevaringsglas der kan tåle at komme i ovnen
Der er ikke mængde anvisning, da det jo handler om hvor stor en portion du laver
Fremgangsmåde
Forvarm din ovn til 120 C
Skyl og skær tomaterne i halve - hvis du bruger meget store tomater skær dem så i kvarte. Du kan sagtens blande forskellige sorter af tomater
Pil og skær hvidløgsfed i halve
Pak tomaterne tæt med basilikum, hvidløg, salt og pebe i rummelige glas. Der skal være 3 cm luft til toppen.
Hæld olie over og skru låget på uden at stramme det til.
Sæt glassene i ovnen og stil dem i en bradepande
Lad dem stå indtil olien begynder at boble, det tager et par timer.
Når de er færdige, så skruer du lågene helt til imens de stadig er varme, så suger de til og bevarer en længere holdbarhedstid. Dette er ikke så vigtigt hvis du bare har lavet en portion til her og nu. Det er kun nødvendigt ved store portioner, hvilket jeg kan anbefale. Det er en dejlig ting, at bare kunne fiske ned af hylden.
Kontroller efter en dag dage om lågene er suget helt til ellers stram dem op.
Server og nyd til fisk, kød, ost eller bare som en let snack med lifdt brød og oliven