SJØRLIS

View Original

Ingefær småkager

Ingefær småkager er en dejlig småkage og de gør sig godt til en god kop te. Jeg bruger også mine ingefær småkager eller ginger snaps, som de hedder - som bund i en dejlig no- bake cheesecake med bagte rabarber.


Opskrift

40 stk

Ingredienser

  • 200 g smør i tern

  • 2 ,5 dl brun farin

  • 1,25 dl lys eller mørk sirup ( forskellen er farven på småkagerne og de får en anelse dybere smag med den mørke - skal jeg bruge dem til bund i en cheesecake laver jeg dem med mørk sirup

  • 7,5 dl hvedemel

  • 1 spsk stødt ingefær

  • 1 tsk stødt kanel

  • 1 tsk natron

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 180 C

  • Beklæd 2 bageplader med bagepapir

  • I en lille gryde blander du smør, sukker og sirup

  • Smelt det over lav varme

  • Put det i en stor skål

  • Brug en elpisker til at piske det let og luftigt

  • Afkøl det let

  • Si mel, kanel, ingefær og natron sammen

  • Fold melblandingen i smør blandingen indtil det er blandet godt og husk tålmodigheden - vi gider ikke klumper

  • Brug en spiseske til at rulle kugler af dejen og put dem på bagepladerne

  • Gør dem let flade med en gaffel

  • Bag i 12-15 min indtil de er gyldne

  • Afkøl på en bagerist

  • Opbevar i en en lufttæt beholder

Tryk på knappen for at komme til en dejlig opskrift på cheesecake