Kandiserede mandarinskaller
Kandiserede mandarin eller andre citrusskaller kan bruges i forskellige kager, desserter eller småkager. De er virkelig gode i eksempelvis brunkager eller panforte. Man kan gemme sine citrusskræller på frost. Hvis man har en frysepose med genluk, så kan man smide sine skræller i posen efterhånden som man spiser dem.
Opskrift
Ingredienser
Skallen fra 6 usprøjtede mandariner
4 dl sukker
2 dl vand
Fremgangsmåde
Kog skrællerne i en gryde med vand i et par minutter. Dette hjælper med at trække bitterstofferne ud af skrællerne. Hæld vandet fra. Er der meget af den hvide hinde tilbage på eksempelvis appelsiner, kan du nemt skrabe det af, når de har været kogt et par minutter.
Kog sukker og vand sammen i en gryde. Skær skrællen i ½ cm brede strimler og lad dem herefter snurre i sukkerlagen ½ time, og lad dem til sidst trække 4-5 timer i lagen.
Si siruppen fra og fordel strimlerne på et stykke bagepapir. Lad dem stå til de er helt tørre. Skal du ikke bruge dem med det samme kan du faktisk fryse dem ned og gemme dem indtil de skal bruges.