Karameliserede rødløg
Jeg fik engang et glas karamelliserede løg fra Harrods i London, som gave. Det smagte simpelthen så lækkert. Det bare ikke lige sådan, at fise til London og hente et gla, når man løber tør. Det blev derfor en mission, at lave en dejlig version selv. Det smager fantastisk til ost og kød, eller som tilbehør i en flæskestegssandwich.
Opskrift
Ingredienser
2 spsk olivenolie
3 store rødløg
3 spsk brun farin
3 spsk balsamico eddike
salt
Fremgangsmåde
Pil, halver og snit løgene i tynde skiver
Varm olien i en tykbundet gryde eller pande over lav varme. Tilsæt løgene og 1 tsk salt. Lad løgene stege forsigtigt i 20-25 min over lav varme, imens du rører regelmæssigt. Du skal ikke skrue op for varmen da løgene ikke må brænde. Når du steger dem langsomt karamelliserer du løgenes egen sukker
Når løgene er bløde, tilføjer du den brune farin og balsamicoen. steg i yderligere 5-10 min, stadig under svag varme. Det gøres indtil farin og eddike er karamelliseret og har tyknet
Opbevar i skoldede glas
Karamelliserede løg kan opbevares længe, grundet eddikeindholdet