SJØRLIS

View Original

Kartoffelblinis med røget laks og rejesalat

Det her er verdens lækreste hapser og det der gør den ekstra dejlig er de luftige kartoffelblinis. Kartoffelblinis er enkle at lave og når du alligevel skal bage kartofler - så bag et par ekstra de er super lækre som basen for en lækker salat. Du kan servere det som forret, men principielt kan du jo lave full size “pandekager” og så rulle fylde ind i og spise det på den måde til aftensmad.


Opskrift

Ca 30 stk på str med 1 stor 5 krone

Ingredienser

Kartoffelblinis

  • 1/2 kg bagekartofler

  • 4 æggeblommer

  • 2 æggehvider

  • 1 1/4 dl cremefraiche 18 %

  • 0,6 dl boghvedemel eller hvedemel hvis du ikke kan få fat i boghvedemel

  • 2 tsk flagesalt

  • 1/2 tsk stødt sort peber

  • 2 spsk usaltet smeltet let afkølet smør ( til stegning)

  • 1/2 tsk bagepulver

Rejesalat

  • 200 g kogte rejer

  • 1 1/2 spsk rygeost

  • Fintrevet skal fra 1/2 citron

  • 1/2 bdt purløg

  • 1 spsk mayonnaise

  • 1/2 bdt dild og lidt ekstra til afpyntning

  • 1 1/2 spsk cremefraiche 18%

  • Salt og friskkværnet peber

Laks

  • 150 g røget laks

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 200 C

  • Prik dine kartofler med en gaffel over det hele

  • Put dine kartofler i ovnen og bag i 60-70 min alt efter størrelse indtil de er helt møre

  • Pisk creme fraiche, æggeblommer og æggehvide sammen og stil til side

  • Gå nu igang med din rejesalat

  • Hak rejerne i mindre stykker

  • Hak krydderurterne og gem lidt af dilden til pynt - resten putter du i en skål

  • Bland rygeost, cremefraiche og mayo i krydderurterne og bland

  • Put den fintrevne citronskal i og smag til med salt og peber.

  • Stil på køl til du skal bruge den

  • Skær laksen i små stykker og stil på køl

  • Tag kartoflerne ud og skær dem midt over og skrab indmaden ud

  • Brug en ske til at skrabe indmaden ud af kartoflerne og put det i en skål

  • Drys peber, salt, bagepulver og mel over kartoflerne og bland det sammen med et piskeris - jeg bruger piskeriset til at mose med

  • Bland cremefraichen i kartoflerne og rør sammen med piskeris

  • Put al æggen i og rør sammen med piskeris

  • Dæk dejen og lad den hvile i 10-15 minDæk dejen og lad den hvile i 10-15 min

  • Smelt smørret

  • Tag en slip let pande og varm den op på medium til høj medium varme og pensl den med smeltet smør

  • Brug en spise ske til at putte dejen på panden

  • Steg i ca 1 1/2 min til de bobler let

  • Vend og steg færdig

  • Kan holdes varme i ovnen på 75 C i en times tid op til servering eller skal de serveres med det samme kan du opbevare dem mellem 2 tallerkener som med pandekager efterhånden som du steger dem

  • Læg dine blinis på et stort fad

  • Fordel laksen på dem og top med rejesalaten og pynt af med finthakket dild