SJØRLIS

View Original

Kartoffelblinis

Kartoffelblinis kan du bruge i stedet for den traditionelle blinis, men du kan også lave dejen og lave en slags madpandekager du kan fylde med lige hvad du har lyst til. Jeg synes de sager dejligt med eksempelvis røget laks og/eller rejesalat


Opskrift

ca 30 stk på størrelse med en meget stor 5 krone

Ingredienser

  • 1/2 kg bagekartofler

  • 4 æggeblommer

  • 2 æggehvider

  • 1 1/4 dl cremefraiche 18 %

  • 0,6 dl boghvedemel eller hvedemel hvis du ikke kan få fat i boghvedemel

  • 2 tsk flagesalt

  • 1/2 tsk stødt sort peber

  • 2 spsk usaltet smeltet let afkølet smør ( til stegning)

  • 1/2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 200 C

  • Put dine kartofler i ovnen og bag i 60-70 min alt efter størrelse indtil de er helt møre

  • Tag kartoflerne ud og skær dem midt over og skrab indmaden ud

  • Brug en ske til at skrabe indmaden ud af kartoflerne og put det i en skål

  • Drys peber, salt, bagepulver og mel over kartoflerne og bland det sammen med et piskeris - jeg bruger piskeriset til at mose med

  • Bland cremefraichen i kartoflerne og rør sammen med piskeris

  • Put al æggen i og rør sammen med piskeris

  • Dæk dejen og lad den hvile i 10-15 min

  • Smelt smørret

  • Tag en slip let pande og varm den op på medium til høj medium varme og pensl den med smeltet smør

  • Brug en spise ske til at putte dejen på panden

  • Steg i ca 1 1/2 min til de bobler let

  • Vend og steg færdig

    Kan holdes varme i ovnen på 75 C i en times tid op til servering eller skal de serveres med det samme kan du opbevare dem mellem 2 tallerkener som med pandekager

  • Tryk på knappen for en ide til brug af kartoffelblinis