Kartoffelblinis
Kartoffelblinis kan du bruge i stedet for den traditionelle blinis, men du kan også lave dejen og lave en slags madpandekager du kan fylde med lige hvad du har lyst til. Jeg synes de sager dejligt med eksempelvis røget laks og/eller rejesalat
Opskrift
ca 30 stk på størrelse med en meget stor 5 krone
Ingredienser
1/2 kg bagekartofler
4 æggeblommer
2 æggehvider
1 1/4 dl cremefraiche 18 %
0,6 dl boghvedemel eller hvedemel hvis du ikke kan få fat i boghvedemel
2 tsk flagesalt
1/2 tsk stødt sort peber
2 spsk usaltet smeltet let afkølet smør ( til stegning)
1/2 tsk bagepulver
Fremgangsmåde
Forvarm din ovn til 200 C
Put dine kartofler i ovnen og bag i 60-70 min alt efter størrelse indtil de er helt møre
Tag kartoflerne ud og skær dem midt over og skrab indmaden ud
Brug en ske til at skrabe indmaden ud af kartoflerne og put det i en skål
Drys peber, salt, bagepulver og mel over kartoflerne og bland det sammen med et piskeris - jeg bruger piskeriset til at mose med
Bland cremefraichen i kartoflerne og rør sammen med piskeris
Put al æggen i og rør sammen med piskeris
Dæk dejen og lad den hvile i 10-15 min
Smelt smørret
Tag en slip let pande og varm den op på medium til høj medium varme og pensl den med smeltet smør
Brug en spise ske til at putte dejen på panden
Steg i ca 1 1/2 min til de bobler let
Vend og steg færdig
Kan holdes varme i ovnen på 75 C i en times tid op til servering eller skal de serveres med det samme kan du opbevare dem mellem 2 tallerkener som med pandekager
Tryk på knappen for en ide til brug af kartoffelblinis