Kondenseret mælk
Kondenseret mælk er ikke noget vi bruger så meget i Danmark. Jeg ville dog gerne prøve at lave min egen fudge og bountybar og jeg kunne på daværende tidspunkt ikke finde en kondenseret mælk nogen steder. Så måtte jeg jo selv igang. Det var heldigvis langt simplere, end jeg havde forventet.
Opskrift
Ingredienser
5 dl sødmælk
2 dl fløde
2 1/2 dl sukker
1 knivspids havsalt
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser i en tykbundet gryde over medium varme under konstant omrøring indtil det begynder at simre
Når det simrer skal det simre yderligere i ca 30 minutter under regelmæssig omrøring og sørg for at det ikke brænder på i siderne af gryden. Det skal simre ikke koge
Efter ca en halv time er det reduceret til ca halvdelen og det begynder det at skumme. Rør konstant indtil skummen lægger sig igen.
Det har den rette tykkelse når du har ca 5 dl. Du kan evt hælde det i målebæger. Hvis det er blevet reduceret for meget - så blend med lidt sødmælk. Har du mere end 5 dl så hæld det tilbage i gryden og simr videre
Kondenseret mælk kan holde sig i op til 1 måneds tid i et lukket glas i køleskabet