Krydret pølse og squash rigatoni
Denne ret er nem og hurtig at lave, men ikke mindre lækker af denne grund. Jeg elsker at lave pastaretter når jeg har gæster, pasta gør de fleste mennesker glade inclusive mig. Denne ret er et godt alternativ til den klassiske lasagne eller spaghetti bolognese og jeg har sågar fået mennesker der ikke mener de bryder sig om fennikel til at ændre mening
Opskrift
4 pers
Ingredienser
4-5 ferske god kvalitet ferske svinepølser (Jeg bruger nogle fra slagteren der er lidt krydrede)
1 spsk olivenolie
1/2 fennikel skåret i små tern evt grønne bladskud gemmes til pynt
1 løg i små tern
2 fed hvidløg presset
400 g rigatoni ( Rigatoni er ligesom pasta penne, men med riller. Kan du ikke skaffe det er det også ok så bruger du bare pasta penne)
Fintrevet skal og saft fra 1 citron
100 g mascarpone
100 g ricotta
1 stor squash revet
1 dl kogevand fra pastaen
Salt og Peber
2 spsk ristede pinjekerner til servering
Fintrevet parmesan til servering
Fremgangsmåde
Put olie i en pande og varm det op
Klip hul på pølserne og pres kødet ud af skindet i små stykker. Steg kødet imens du bruger en ske til at bryde kødet op indtil det er er gyldent og lidt kødet af panden men behold stegeolien i panden
Tilsæt fennikel, løg og hvidløg og steg ved medium temperatur i ca 10 min indtil grøntsagerne er blødgjort men ikke kulørte. Tilføj en lille smule vand hvis de begynder at sætte sig fast på panden. Tag panden af varmen
Kog din pasta i vand så salt som middelhavet. Husk at den bedste pasta er al dente - altså med bid
Dræn pastaen for vand og gem 1 dl kogevand til senere
Put panden med grøntsagerne tilbage over varmen og bland citronskal, saft, squash og vandet fra pastaen og lad det småsimre i 5 min
Tilføj rigatonien og kødet og bland. Smag til med salt og peber
Put det hele i et fad og drys fennelskud, pinjekerner og parmesan over