SJØRLIS

View Original

Krydret pølse og squash rigatoni

Denne ret er nem og hurtig at lave, men ikke mindre lækker af denne grund. Jeg elsker at lave pastaretter når jeg har gæster, pasta gør de fleste mennesker glade inclusive mig. Denne ret er et godt alternativ til den klassiske lasagne eller spaghetti bolognese og jeg har sågar fået mennesker der ikke mener de bryder sig om fennikel til at ændre mening


Opskrift

4 pers

Ingredienser

  • 4-5 ferske god kvalitet ferske svinepølser (Jeg bruger nogle fra slagteren der er lidt krydrede)

  • 1 spsk olivenolie

  • 1/2 fennikel skåret i små tern evt grønne bladskud gemmes til pynt

  • 1 løg i små tern

  • 2 fed hvidløg presset

  • 400 g rigatoni ( Rigatoni er ligesom pasta penne, men med riller. Kan du ikke skaffe det er det også ok så bruger du bare pasta penne)

  • Fintrevet skal og saft fra 1 citron

  • 100 g mascarpone

  • 100 g ricotta

  • 1 stor squash revet

  • 1 dl kogevand fra pastaen

  • Salt og Peber

  • 2 spsk ristede pinjekerner til servering

  • Fintrevet parmesan til servering

Fremgangsmåde

  • Put olie i en pande og varm det op

  • Klip hul på pølserne og pres kødet ud af skindet i små stykker. Steg kødet imens du bruger en ske til at bryde kødet op indtil det er er gyldent og lidt kødet af panden men behold stegeolien i panden

  • Tilsæt fennikel, løg og hvidløg og steg ved medium temperatur i ca 10 min indtil grøntsagerne er blødgjort men ikke kulørte. Tilføj en lille smule vand hvis de begynder at sætte sig fast på panden. Tag panden af varmen

  • Kog din pasta i vand så salt som middelhavet. Husk at den bedste pasta er al dente - altså med bid

  • Dræn pastaen for vand og gem 1 dl kogevand til senere

  • Put panden med grøntsagerne tilbage over varmen og bland citronskal, saft, squash og vandet fra pastaen og lad det småsimre i 5 min

  • Tilføj rigatonien og kødet og bland. Smag til med salt og peber

  • Put det hele i et fad og drys fennelskud, pinjekerner og parmesan over