Lemon curd
Lemon curd er fantastisk på brød
Opskrift
Ingredienser
3 spsk maizena
50g sukker
Fintrevet skal og saft fra 3 citroner
50g smør i tern
3 økologiske æggeblommer
2 3/4 dl vand
Fremgangsmåde
Put sukker og maizena sammen
Tilføj en lille smule vand - så du kan røre en pasta
Put den fintrevne citronskal i en gryde sammen med vandet over til lav varme
Hæld citronsaften i maizenablandingen
Hæld maizena blandingen i gryden og rør rundt indtil det begynder at tykne. den konstante omrøring forhindrer også klumper
Hæld smørstykkenerne i og fortsæt omrøring til det er smeltet
Tilsæt æggeblommerne en ad gangen under omrøring
Lad det varme i yderligere et minuts tid og tag så af varmen
Lad det afkøle og hæld så på et atamonskyllet glas
Holder 2 ugers tid på køl