Leverpostej rørt med timian og ristede hasselnødder
Lun leverpostej er altid lækkert, men jeg laver meget sjældent leverpostej fra bunden. Dette skyldes nok mest at min datter er vegetar og jeg sjældent inviterer gæster på leverpostej. Men hvis man nu gerne vil have den på julebordet og ikke lige har tid til at lave en leverpostej fra bunden, er det her mit favorit bud på, hvordan man kan gøre en almindelig købe leverpostej til noget helt særligt. Jeg har i al fald aldrig modtaget klager over denne version, når den er sat på bordet - tværtimod.
Opskrift
Ingredienser
450 g leverpostej
1/2 dl fløde
5 kviste frisk timian
1 håndfuld hasselnødder
1 pk bacon
Fremgangsmåde
Forvarm din ovn på 150 C
Pil bladene af timianen
Rist hasselnødderne på en tør pande og nulr det meste af skallen af efter ristningen
Hak nødderne i mindre stykker
Bland fløde, leverpostej, timianblade og hasselnødder sammen
Put den blandede leverpostej i en ovnfast form og lun den i ovnen i ca 20 min
Skær baconen i mindre stykker og steg på en pande
Tag leverpostejen ud af ovnen og drys baconstykker over
Server lun, men skulle der være rester tilbage dur den også fint dagen efter