Marokkansk kylling Tagine
Denne her ret er velegnet både til hverdag og fest. Til hverdag serverer du bare en gang ris eller bulgur til og til fest og gæster kan du så smide ekstra ting efter retten, så som tabouleh, fladbrød, bønnesalat osv. En af de ting jeg er vild med, ved marokkansk mad er alle krydderierne. Det er som regel enkle retter, der er nemme at lave, men som stadig smager af rigtigt meget. Bønnesalat, tabouleh og hummus ville kunne laves dagen før og dette gør det jo til en nem måde at have gæster på, hvis man gerne vil slippe for at stå med det hele samme dag.
Opskrift
4- 6 pers
NOTE: Hvis du laver hele pakken så kør denne rækkefølge
Lav dine salater
Start din tagine
ved første simring af tagine, slår du dejen til fladbrød op
Når din tagine er ved at være færdig og simrer i slutfasen steger du dine brød
Ingredienser
1 hel kylling klippet i mindre stykker eller tilsvarende lår og vinger på ben. Når kylling er på ben, afgiver det så meget mere smag til retten. Jeg kan anbefale at læse bag på pakken om du er ved at købe en kylling der er pumpet vand ind i. Kødet mister sin kødsmag og du betaler en høj kilopris for saltvand i stedet for kød.
1 tsk paprika
1/2 tsk stødt chili
1/2 spsk stødt koriander
1 tsk stødt ingefær
1/2 tsk kanel
1 spsk stødt spidskommen
4 fed hvidløg
1 citron
Salt og Peber
2 store løg
3-5 dl vand
5-6 små gulerødder
2 spsk honning
Fremgangsmåde
Riv skallen af citronen og put i en skål sammen med det pressede hvidløg
I en anden skål blander du ingefær, paprika, chili, spidskommen, koriander og kanel
Tag halvdelen af krydderi blandingen og tilføj 2 tsk salt - brug nu denne del til at gnubbe ind i skind og kød på dine kyllinge stykker
Varm 1/4 dl olie op i din tagine op på fuld varme på komfuret ( eller en stor tykbundet gryde hvis du ikke har en tagine). Brun nu dine kyllingestykker på begge sider til de har en dyb gylden farve , dette er ca 5 min på hver side. hæld 1 dl vand ved og lad det simre på lav varme i 10 min
Skær løgene i ringe
Tag kyllingen op ad taginen og læg det på en tallerken
Skru op på medium varme og tilsæt løg, hvidløg og citronskal, og resten af krydderiblandingen. Steg løgene indtil de er gyldne og bløde. De skal ikke være brune, bare gyldne.
Hæld de 3 dl vand ved og læg låg på og skru helt ned for varmen, så retten kan stå og simre uden at brænde på
Fjern skindet på kyllingen og put kyllinge stykkerne oven på løgene og læg låg på retten igen
Lad retten simre på lav temperatur i 30 min og vend kyllingestykkerne efter et kvarter og tilsæt evt lidt ekstra vand, hvis det er ved at koge tør
Skræl dine små gulerødder og tilføj dem sammen med klatter af honning til retten
Lad retten simre yderligere 15 min stadig på lavt blus. Vend dine gulerødder undervejs
Server med ris/bulgur el lignende
Tryk på knapperne herunder og bliv ført videre til andre opskrifter der kan bruges som tilbehør til retten